Publicerad:

Anna och Ali jobbar som trainee hos kommunchefen!

Anna och Ali jobbar som traniee hos kommunchefen!

Hur är det egentligen att jobba i en politiskt styrd organisation? Hur ser kommunchefens dagar ut? Hur går det till när olika beslut ska fattas? Det och mycket mer kommer Anna och Ali få svar på under de kommande månaderna genom kommunens nya traineeanställning!

Just nu går Anna och Ali i årskurs tre på ekonomiprogrammet respektive samhällsvetenskapsprogrammet på Hultsfreds gymnasium. Anställningen som trainee är något som de gör utanför skoltid och kommer innebära dels att jobba med egna projekt, få coachning av kommunchef Lars-Erik Rönnlund och få erfarenheter av hur det är att jobba i en politiskt styrd organisation.

– Syftet är att väcka ungdomars intresse för att arbeta inom en kommun och på så sätt få fler ungdomar att vilja arbeta i demokratibranschen i framtiden. Vi ser det också som ett tillfälle att få in ungdomars perspektiv och infallsvinklar i olika frågor för att bidra till utveckling, säger Lars-Erik Rönnlund, kommunchef.

I onsdags gjorde Anna och Ali sin första dag på anställningen som sträcker sig fram till maj.

– Det ska bli intressant och kul att få lära mig mer om kommunen och kring ledarskap. Jag ser detta som en bra möjlighet och erfarenhet inför min framtida yrkesbana, berättar Ali.

– Mina förväntningar är att lära mig mer om hur demokrati fungerar i en kommun och hur beslutsprocessen ut. Oavsett var jag jobbar i framtiden kommer jag alltid vara en del av en kommun och jag tror att detta skapar en förståelse som jag kan ha med mig i framtiden, säger Anna.

Efter att traineeanställningen har avslutats kommer insatsen att utvärderas och förhoppningsvis leder det till ett permanent inslag i kommunens verksamhet.