Publicerad: Uppdaterad: 2021-05-26 14:43

Vinnare av 2020 års företagarpriser utsedda

DSC_0271

Vid en prisutdelningsceremoni har 2020 års pristagare nu tillkännagivits. Vinnarna av de olika företagarpriserna har idag fått motta sina välförtjänta utmärkelser av kommunalråd Lars Rosander och oppositionsråd Tomas Söreling.
Robin Körner från Företagarna delade ut pris till årets företagare och Martin Snickars, barn- och utbildningschef, delade ut pris till årets SSA-företagare. 

Med anledning av den fortsatta risken för smittspridning av Covid-19 ställs årets företagargala in. Istället hölls idag en prisutdelningsceremoni i Hultsfreds kommunhus där priser delades ut till årets UF-företag, årets nyföretagare, årets näringslivsstipendiat, årets SSA-företagare, årets köpman och årets företagare.  

De nominerade samt vinnare inom respektive kategori är följande:

Vinnare årets UF-företag:
Lyxcrisp UF, Felicia Ekeberg, Ebba Nilsson, Tess Nilsson och Stina Rönning.

Motivering
Med höga ambitioner har dessa fyra tjejer visat prov på gott entreprenörskap och passionerat företagande såväl i motgång som framgång.

De har skapat en lyxig närproducerad produkt som bidrar till hållbarhet och ligger helt rätt i tiden samtidigt som den ger välförtjänt deg i kassan.

Övriga nominerade årets UF-företag utan inbördes ordning: 
Besticklocket UF, Alva Ärleskog, Martin Pettersson, Myrra Lundgren och Tobias Ottosson.
Lysande kassen UF, Sara Åstrand och Nellie Stodell. 

Vinnare årets nyföretagare: 
Christian Ryning, Palace hotell & restaurang 

Motivering
Med fullt fokus på att få gästerna att trivas lockar Christian både lokala och långväga gäster till Hotell Palace.

Christian har gjort en stor satsning i Hultsfred och har skapat en attraktiv miljö med fantastisk mat och har en hög ambition att utveckla konceptet med sin höga servicenivå.

Inga övriga nominerade i denna kategori. 

Vinnare årets näringslivsstipendiat: 
Klas Franzén, Ikea Industry Hultsfred AB

Motivering
Klas är en viktig resurs för kommunens näringsliv och bjuder alltid frikostigt på sig själv i både tid och engagemang.

Han bidrar stort till samhällets utveckling när det gäller samverkan mellan skola och arbetsliv och är ett gott föredöme som visar vägen.

Klas är en flitig och trogen medlem i kommunens tillväxt- och näringslivsråd och en stark och energisk drivkraft att räkna med.

Inga övriga nominerade i denna kategori. 

Vinnare årets SSA-företagare:
Karina och Rune Brånstrand

Motivering
Som goda förebilder och med stort engagemang har Karina och Rune öppnat dörrarna för många av skolans elever som fått ta del av både gamla metoder och modernt skogsbruk.

Genom ett väl inarbetat koncept har eleverna i årskurs fyra fått följa resan från kotte till avverkat träd och lärt sig mera om skogens skötsel, brukningsmetoder och användningsområden.

Karina och Rune är trogna samarbetspartners att räkna med – både för skolans personal och alla elever.

Inga övriga nominerade i denna kategori.

Vinnare årets köpman:
Patrik Gladh och Karolina Rydén, ICA Nära Hultsfred

Motivering
Patrik Gladh och Karolina Rydén blir årets köpmän 2020, med motiveringen att de lyft ICA Nära och gjort butiken mer kundvänlig och attraktiv, vilket tydligt visar att man kan jobba med närhet till kunderna och även långsiktigt ha butiker på olika platser runt om i samhället.

Inga övriga nominerade i denna kategori. 

Vinnare årets företagare, priset utses av Företagarna:
Bröderna Ekströms Skogsentreprenad AB, Johan och Per Ekström 

Motivering
Priset Årets Företagare Hultsfred 2020 går till två bröder som tillsammans startat och utvecklat ett framgångsrikt företag inom skogsavverkning.

Genom att utnyttja varandras styrkor har de fått sitt företag att växa stabilt och med en sund ekonomi till att idag ha 11 årsanställda.

En enad jury står bakom beslutet att utse detta genuina familjeföretag till Årets Företagare i Hultsfred!

Inga övriga nominerade i denna kategori. 

Ett stort grattis till alla vinnare och nominerade och tack till alla företagare som tillsammans bidrar till ett starkt och levande näringsliv i Hultsfreds kommun!