Publicerad:

Vill du åka med i en rallybil? Vinn en plats i kartläsarstolen

Midnattsolssrallyt 2018 Emelie Madsen Michael Wikstål Jenni LeppeltPå bild ses från vänster: Emelie Madsen, Vimmerby Turistbyrå, Michael Wikstål, förra årets vinnare av en plats i kartläsarstolen och Jenni Leppelt, Hultsfreds Turistinformation

För tredje året i rad kommer Midnattssolsrallyt köras med specialsträckor i både Vimmerby och Hultsfred. I samband med detta lanserar Hultsfreds turistinformation och Vimmerby turistbyrå tillsammans med Midnattssolsrallyt en digital tävling. Vinsten är en plats i kartläsarstolen!

– Vi ser Midnattssolsrallyt som ett bra tillfälle att samverka mellan kommunerna och ge lokalbefolkningen en unik chans att delta. Inte bara som åskådare, utan även som tävlande. Säger Jenni Leppelt på Hultsfred Turistinformation.

Det blir en repris av förra årets uppskattade tävling med en plats i kartläsarstolen som vinst. I år dubblar vi antalet priser till två kartläsarplatser i Hultsfred och två i Vimmerby.

Tävlingen pågår mellan den 18 och 25 juni på Hultsfred turistinformation och Vimmerby turistbyrås Facebooksidor. För att delta i tävlingen ska du motivera varför just du ska vinna, samt gissa vilken hastighet du tror att ni kan komma upp i under specialsträckan.

Bilen kommer att köras utom tävlan, men föraren kommer inte att hålla igen på farten utan utlovar en autentisk upplevelse.

– Att få träffa människorna vid starten, ta på sig hjälmen med hörselskydd så att det blir helt tyst runt omkring, headsetet så att man hör vad föraren säger, sätta sig i stolen och spännas fast och sedan köra fram till startlinjen och höra nedräkningen … den känslan är rätt frän, säger Lasse Jonsson, projektledare för Midnattssolsrallyt.

Vinnaren tilldelas både licens och kläder för dagen. För att kunna delta måste du ha fyllt 13 år, vara allmänt frisk och inte vara gravid.

Midnattssolsrallyt körs 27-30 juni och har 180 anmälda ekipage.