Välkommen till Debattforum!

Här kan du skriva och läsa debattinlägg som rör frågor eller synpunkter av politisk karaktär. Du gör ett debattinlägg via vår e-tjänst för debattforum.

Har du frågor eller synpunkter som rör någon av våra verksamheter är du välkommen till Synpunkten. Vill du felanmäla något är du välkommen till  felanmälan.

Inläggen på Debattforum får vara anonyma. Inlägg kan refuseras i sin helhet om någon del av inlägget bryter mot reglerna. Alla inlägg kontrolleras av moderator innan de publiceras. Olagligheter som hets mot folkgrupp, förtal och ärekränkning publiceras inte. Samma sak gäller nonsens och reklam. Inläggen får inte innehålla personangrepp eller det som är kränkande för enskilda eller grupper.

  • Debatter kan tas bort efter tre månader.
  • Moderator kan sätta streck i debatten.
  • Inläggen bör beröra sådant som kommunen har hand om.
  • Moderator kan stryka i långa inlägg.
  • Moderator kan refusera inlägg som inte för debatten framåt.

Debattinlägg

Varför går det inte att följa kommunfullmäktige digitalt?

Inkom den: 20210913

Hej!
Om jag inte minns rätt så har det diskuterats att kunna följa kommunfullmäktige digitalt? Borde inte detta ske 2021 i Hultsfred? Känns väldigt gammaldags att inte kunna följa som kommuninvånare! Vad är problemet? Vi kan följa det mesta runt om digitalt men inte så enkelt som våra politiker lokalt?? Skärpning och kom igen nu! Det är år 2021./Hampus

Svar: 20210914

Hej Hampus!
Det stämmer att denna önskan diskuterats länge och väl. På grund av pandemin har vi  tvingats att dels banta antal ledamöter i kommunfullmäktige sen övergå till möten på distans. När vi nu ser ut att kunna återgå till mera normala möten och dessutom i nya lokaler så är så klart tanken att kunna börja med digitala sändningar med bra utrustning som också är viktigt. Vill också säga att under denna pandemitid så har man kunnat begära en länk för att kunna följa mötena via Teams.

Tomas Söreling, oppositionsråd Hultsfreds kommun.

Svar:20210915

Hej Hampus
Inriktningen är att det ska gå att följa fullmäktiges möten på distans. Kommunkansliet håller på och se över vilka tekniska plattformar som finns och vilken teknisk utrustning som behövs, vilket borde göra det möjligt att få ett beslut och en uppstart under nästa år.

Lars Rosander, kommunalråd Hultsfreds kommun.