Publicerad:

Välbesökt när tekniken stod i centrum vid första tjejkvällen

Tjejkväll med fokus på teknik

Kommunen 💙 Näringslivet

Additivt Teknikcenter i Hultsfred är en mötesplats för morgondagens medarbetare och entreprenörer. Ett 30-tal tjejer som alla kan komma att bli framtida medarbetare på våra företag fanns på onsdagskvällen på plats då det bjöds in till tjejkväll med fokus på teknik och industrin.

Hultsfreds Lärcenter och Additivt Teknikcenter som arrangerade kvällen hade laddat upp med både godsaker och ett innehållsrikt program när det var dags för första tjejkvällen. Tjejerna fick chans att både lyssna och ställa frågor till en rad kvinnliga arbetare inom industrin. Men också gå runt i lokalen där robotar och 3D-printar jobbade på.

-Det blev en välbesökt tjej- o kvinnoträff och de visade alla stort intresse denna första kväll så vi ser fram mot de nästa två träffarna som är inplanerade, säger Michael Leijonhud på Additivt Teknikcenter.

Kvällens programpunkter svarade en rad kvinnor för. Först ut var Åsa Wiger från Gjuteribolaget i Vimmerby som berättade om sin resa från att i tidig ålder varit teknikintresserad. Hon följdes av Emilia Hagelind från Teknikcollege, Ulrica Swärd Lysti från Lärcenter och sist ut var tre tjejer från Ljunghäll AB i Södra Vi, Sofia Westerberg, Ida Sandell o Helena Harrysson. Ida och Sofia har flera roller i företaget men kunde berätta om sina erfarenheter som gjutare och CNC-operatör.

Alla som medverkade var eniga och tydliga i att framföra att det behövs fler kvinnor inom industrin och att det behövs nu.

Nästa tjejkväll blir den 10 maj och den sista 13 juni. Ta chansen som tjej, alla åldrar välkomnas, om du är nyfiken på teknik och ett framtida arbete inom industrin.