Tre nya parker för lek och aktivitet

Barn som leker i kommunens nya aktivitetsparker

Nu finns det nya platser för bus, lek och aktivitet i vår kommun! De nya aktivitetsparkerna i Hultsfred, Virserum och Silverdalen är nu öppna.

Parken i Hultsfred går i musikens tecken där elever från Lindblomskolan har ritat teckningar som förslag på hur de ville att den skulle se ut. I Virserum har parken tema trä och skog, där små djurfigurer i trä förstärker temat. Även här var skolan med i planeringen. Parken i Silverdalen bjuder också på spännande saker att upptäcka.

I anslutning till alla parkerna finns det boulebanor och i Virserum finns det även ett utegym och en båtiläggningsplats.

Aktivitetsparkerna är ett resultat av projektet ”Hultsfreds kommun Makeover” som syftar till att försköna den fysiska miljön i kommunens olika orter, samt en utredning som gjorts om lekparker i kommunen.

Sammanlagt har cirka sju miljoner kronor lagts på de tre parkerna.

Kom gärna och lek och aktivera dig, men tänk på att hjälpa till att minska risken för smittspridning av covid-19 genom att hålla avståndet till varandra. Stanna hemma om du eller ditt barn har symptom på luftvägsinfektion som exempelvis snuva, hosta eller feber, även om symptomen är lindriga.