Tre frågor med Frederika Svensson

3287FAF8-0D08-40B0-B8EB-7DDC3F56934A

I detta utskick av näringslivets nyhetsbrev ställer vi tre frågor till Frederika Svensson, Hultsfreds kommuns nya näringslivssamordnare från och med första juni.

Berätta lite om dig själv, vem är Frederika Svensson?

Från och med första juni är jag kommunens nya näringslivssamordnare, alltså en del i teamet på utvecklingskontoret.

Jag är 46 år, boende i Målilla och lägger livspusslet ihop med min idrottstokiga familj, sambo och våra 2 barn eller snarare ungdomar. Går ofta på konsert, ser vanligtvis mängders med fotbollsmatcher på alla nivåer men gärna på Tele 2 Arena och hejar på Bajen. Njuter av livets goda med matlagning och dryck tillsammans med fina vänner. Jag hoppas verkligen vi är där snart igen!

Med bakgrund och erfarenhet inom media, samordning, kulturvärlden, vd, egen företagare, föreningslivet och hotell- och musikbranschen så hoppas jag kunna bidra till en fortsatt utveckling av vår kommun. Jag känner peppen!

Vad är det första du vill ta tag i i din nya yrkesroll?

Snarare är väl frågan mer, vad hamnar på mitt bord? Vad vill chefen att jag ska ta mig an? Men även att på bästa sätt visa väg och inspirera de som vänder sig till mig med sina frågor och funderingar.

Inledningsvis kommer jag bland annat jobba med Agenda 2030 och titta på vilket sätt näringslivet kan integreras mer i frågor kring hållbar utveckling.

Andra frågor jag brinner för är näringsliv och skola. Våra framtida ungdomar  som arbetskraft och drivna entreprenörer är grymt viktiga.

Sedan har jag en del tankar kring hur vi kan mötas i samtalen i framtiden. Hur vi får ut information och hur utbytet med befintliga företag sker på bästa sätt i dagens läge. Även kanske titta på hur vi kan bli lite av vår egen influencer i näringslivsfrågor. Det gäller att hänga med och det går ju snabbt som bekant. Men jag får väl börja mitt nya jobb först…

Vad ser du som din viktigaste arbetsuppgift?

Att finnas tillgänglig, vara engagerad och att höra och se ALLA! Att gå från ord till handling. Och att samtidigt vara med och utveckla den plats jag valt att leva mitt liv på. Min pappa har alltid levt efter att det är i vardagen som livet pågår. Det tycker jag är så bra och viktigt! Ingen annan än jag kan ju se till så att min vardag blir meningsfull, bidragande och rolig och då är ju jobbet en stor del.