Publicerad:

Tillväxtverket beviljar 2 450 455 kronor till Additivt Teknikcenter AB

Platschef Joakim Svensson med elever på Additivt Teknikcentrum AB.Platschef Joakim Svensson med elever på Additivt Teknikcentrum AB.

Additivt Teknikcenter AB i Hultsfred får en tidig julklapp. Den 12 december beviljade Tillväxtverket ett stöd på nästan 2,5 miljoner kronor under två år.

Anledningen till att Tillväxtverket beviljar stödet på 2 450 455 kronor är att de menar att Additivt Teknikcenter AB:s upplägg är en del i genomförandet av en smart industri i regionen. De anser även att centret kommer att bidra till kompetenshöjande insatser för såväl industriföretagen som för utbildningssystemet i Kalmar län.

– Detta är en viktig del i vårt redan påbörjade utvecklingsarbete och vi är mycket glada och stolta över att detta besked kom nu, lagom till jul och allt, säger Michael Leijonhud, näringslivsstrateg på Hultsfreds kommun.

Stödet innebär att godkända kostnader ersätts med 70 procent av Tillväxtverket och 30 procent av Additivt Teknikcenter AB.

Additivt Teknikcenter AB är ett utvecklingsnod för 3D-printing i samarbete med det lokala näringslivet, regionala storföretag och universitet. Bland annat erbjuds utbildningar på gymnasie- och YH-nivå. Hultsfreds kommun är majoritetsägare i aktiebolaget.