Publicerad:

Stort intresse när Hultsfreds kommun o Företagarna bjöd in till lunchträff

Företagsträff eon politker och kommunBjörn Persson, regionchef Eon Mitt, Robin Körner Företagarna, Anders Andersson kommunfullmäktiges ordförande, Peter Hjalmar regionchef Eon Syd, Frederika Svensson utvecklingskontoret, Oscar Gustavsson Eon solcellsexpert.

Kommunen 💙 Näringslivet

Flera av kommunens lokala företagare fanns med när Hultsfred kommun och den lokala företagarföreningen bjöd in till lunchträff hos Axelssons i Aby på tisdagen. Tema för dagen var den högaktuella energifrågan.

Det var inte bara jordgubbsköpare som gästade Patrik o Elisabeth Axelssons gård denna junidag. Under lunchtid fanns ett 40-tal personer på plats för att njuta av en välsmakande och vacker sommarlunch som andades sommar och bestod av delikatesser som gården har att erbjuda just nu…jordgubbar, sparris, potatis med mera.
På plats fanns förutom företagare, politiker och tjänstemän också tre representanter för Eon, Peter Hjalmar, regionchef för syd, Björn Persson, regionchef för mitt och Oscar Gustavsson specialist på solcellsfrågor. I dialog med företagarna lyftes flera frågor, vissa fick svar på direkten andra tog Eon med sig för återkoppla till senare.
Lokala initiativ som lyftes fram gällande solcellsatsningar svarade Patrik Axlesson, Axelssons i Aby  och Pierre o Kjell Franssons, Bygg-Kjells AB för. Gården håller på att slutföra arbetet med sin satsning och Bygg-Kjells satte sin anläggning i bruk under förra veckan.

Dagens lunchträff var den första av fler träffar framöver som utvecklingskontoret planerar att göra tillsammans med Företagarna. Ordet träff kommer vara den gemensamma nämnaren men det kan lika gärna blir en frukostträff, en fikaträffa, en digitalträff som en lunchträff. Följ Hultsfreds kommun i våra digitala kanaler så missar du inget, hultsfred.se, Facebook o LinkedIN. Är du inte prenumerant av vårt nyhetsbrev så kan du bli det här.