Stor glädje efter Dackarnas SM-guld

Dackarna - kommunen hela gänget med bucklaHultsfreds kommun vill självklart vara med och fira Dackarna. På fredagen överlämnades guldglimmande blommor och ett framtida tårtkalas. Fr v. Veronica Lindkvist, Tommy Johansson, Tomas Söreling oppositionsråd, Lars Olofsson, Mikael Teurnberg, Åke Nilsson representant kommunstyrelsen och kommunalrådet Lars Rosander.

Glädjen i Målilla, kommunen och regionen är stor efter onsdagen då Dackarna från Målilla tog hem segern över Smederna i Eskilstuna, och SM-guldet bärgades.

– Det är stort, detta berör och engagerar så många, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

På fredagen träffades representanter från Hultsfreds kommun och klubben för att fira guldet.
Målet denna säsong för Dackarna AB var tydligt. Guldet skulle hem till Målilla och så blev det också, efter att SM-finalen avgjorts i två matcher. Laget, ledare och supportrar kunde tillsammans fira och lyfta segerpokalen. På fredagen ställde sig också Hultsfreds kommun bland gratulanterna.

Med guldglimmade blommor och ett framtida tårtkalas för klubbens ungdomar och ideellt arbetande eldsjälar hyllade kommunen med kommunalrådet Lars Rosander i spetsen Dackarna.

– Det ni gjort och gör är fantastiskt. Er insats som hela föreningen och styrelsen står för är imponerande och allt sköts väldig professionellt. Detta arbete och ert guld är verkligen värt att firas, sa Lars Rosander kommunalråd.

– Som ny inför denna säsong visste jag vad målsättningen var, men det är inget lätt arbete att bara gå och vinna. Det har varit väldigt inspirerande och det gick ju vägen, sa Mikael Teurnberg.

Mikael och övriga från marknadsgruppen är noga med att lyfta fram allas insatser, från parkeringsvakten, föreningen, sponsorer och fansen till Hultsfreds kommun.

– Det är en fantastisk klubb att jobba i och samarbetet med kommunen är riktigt bra. Det är en styrka och det finns inte överallt, avslutar Mikael Teurnberg.

Nu fortsätter arbetet framåt och med ett SM-guld i ryggen hoppas klubben att ännu flera vill synas ihop med dem framöver.

Vi säger stort grattis och lycka till i det fortsatta arbetet!