Publicerad:

Steg för steg byggs nya handelsområdet upp – helt enligt tidsplanen

Willys - liggande

Kommunen 💙 Näringslivet

I början på sommaren tog utvecklingskontoret ett snack med Joakim Hulth på Famera Fastigheter som är projektledare vid nya handelsområdet i Hultsfred. I veckan fick vi senaste uppdateringen.
– Det rullar på bra och vi håller tidsplanen så vi är väldig nöjda med hur arbetet löper på i Hultsfred, säger Joakim Hulth.

Listan på vad som ska göras på Handelsområdet är lång, men Famera har redan bokat av flera punkter och tidsplanen framåt ser bra ut.

  • 20 december fick Willys nycklarna till sin lokal
  • 16 februari kommer nycklar lämnas över till Dollarstore och Byggmax
  • På måndag kommer stommen upp till det som ska bli Nordic Wellness gym o padelhall

-Vi har en duktig entreprenör i GBJ Bygg på plats. De och deras underleverantörer gör ett jättebra jobb. Om inte covid ställer till det för mycket framöver med tanke på leveranstider så räknar vi med att gym o padelhall ska vara klart i slutet av april, berättar Joakim Hulth.

10 februari

Att färdigställa varje lokal på insidan är sedan företagens uppgift. På Willys är man redan i full gång och planerar för att öppna upp den nya butiken 10 februari.

-Det är mycket folk i arbete nu och vi måste bara vara klara till den 10 februari om vi så ska jobba dygnet runt, säger Björn Gustavsson som är butikschef på Willys.

Den nuvarande butiken stänger söndag 6 februari , därefter håller man stängt i 3 dagar innan det blir öppnande av nya butiken.

-Vi ser fram mot den dagen men som sagt det är mycket som ska göras fram till dess. Vi kommer anställa en handfull nya medarbetare och den processen är nästintill klar. Sedan blir det lite omfördelning på den befintliga personalen på plats i nya butiken, berättar Björn Gustavsson.

Självtvätt

Ytterligare ett projekt på området som tagit fart efter att snö och kyla försvunnit är Nitin Bloms byggnation av en självtvätt.

-Vädret har gjort att projektet blivit försenat men nu är vi på gång igen. Planen är att gjuta under nästa vecka och att anläggningen sedan monteras under februari månad för att sedan öppna under mars månad, berättar Nitin Blom som också driver rekondföretag och en liknande biltvätt i Vimmerby.

-Vi ser fram emot att komma i gång med verksamheten i Hultsfred och till 99% är namnet på verksamheten spikad. Det kommer heta Cleanwiew  – gör det självtvätt i Hultsfred, fyller Nitin Blom i.