Publicerad: Uppdaterad: 2021-09-29 9:14

Spontanmusik utomhus – cirka 50 spelningar på sju orter

Music in the air

Under den 20 april-8 maj kommer det att genomföras cirka 50 utomhusspelningar vid hyreshus på sju orter i musikkommunen Hultsfred. 

Sjukdomen covid-19 och coronaviruset påverkar hela samhället på olika sätt. Rekommendationerna för de som är 70 år eller äldre är att man ska begränsa sina nära kontakter och stanna hemma så mycket som möjligt under en tid framöver, även olika evenemang är inställda sedan en tid tillbaka.

Evenemangsgruppen som finns under kultur- och fritidsförvaltningen i Hultsfreds kommun försöker på olika sätt att hitta nya vägar att göra evenemang.

Detta är ett sätt att nå delar av den isolerade målgruppen och på samma gång sprida livemusik som för en stund gör att man tänker på något positivt.

Artisterna kommer någon gång under eftermiddagarna att spela vid platser där folk kan öppna fönster eller gå ut på sina balkonger. Det kommer också noga påpekas att man får lyssna från sina lägenheter och inte samlas utanför huset.

Artisterna

Kenneth Rosén och Bert Olausson behöver inga närmare presentation då de är riktiga ”lokalkändisar” framförallt efter sina år i Lifvens. De bjuder på glad och svängig musik och det kanske även blir en och annan gammal skröna.

Hultsfredssonen Filip Olvenius med artistnamnet Vast Lola går en producentutbildning inom musik i London, men nu är han ”hemma” i Hultsfred. Sedan flytten dit har han släppt flera nya låtar.