Publicerad:

Snart börjar ”Hultsfredshemester” för alla invånare!

Turistkonsulent Jenni Leppelt och turism- och informationschef Malin Albertsson med Hjalmar Österberg, Målilla Älgpark, som är en av aktörerna som deltar.Turistkonsulent Jenni Leppelt och turism- och informationschef Malin Albertsson med Hjalmar Österberg, Målilla Älgpark, som är en av aktörerna som deltar.

Nu på måndag, den 20 juli, startar Hultsfredshemester! Det innebär att alla kommuninvånare får gratis inträde till en rad besöksmål under vecka 30 och 31. Alla kommunens hushåll ska ha fått ett invånarkort i brevlådan som gäller som entré. Hultsfredshemester innebär också att kommuninvånarna har möjlighet att vinna över 1000 övernattningar.

”Hultsfredshemester” är en satsning där Hultsfreds kommun, turistaktörer och kommuninvånare tillsammans hjälps åt att stimulera besöksnäringen i kommunen, samtidigt som invånarna får en gratis hemester och möjlighet att vinna övernattningar. Invånarna uppmanas att bidra genom att fika eller äta på restauranger eller kaféer.

– Vi hoppas att många passar på att upptäcka mer av vår fina kommun under de här veckorna. Och att de passar på att ta en fika eller bit mat när de är ute och hemestrar för att stötta våra restauranger och kaféer, säger Jenni Leppelt, turistkonsulent.

I den andra delen av satsningen kan invånare tävla om att vinna över 1000 övernattningar på hotell, vandrarhem, camping och i stuga, som de kan nyttja själva eller ge bort till nära och kära.

Information om vilka besöksmål och boendeanläggningar som deltar finns på invånarkortet som skickats ut samt på https://visithultsfred.se/hultsfredshemester/ Invånarkortet visas upp vid besöksmålet och gäller som entré för alla i hushållet. Kortet ska sparas då det kan användas på olika besöksmål.

– Vi hoppas att Hultsfredshemester blir en ljusglimt både för turistnäringen som har det oerhört tufft i år, och för kommuninvånarna som kämpat på denna vår och sommar när inget varit sig likt, säger Malin Albertsson, turism- och informationschef.

Alla aktörer som deltar samt besökare uppmanas att följa de rekommendationer och riktlinjer som finns för att minska risken för smittspridning av covid-19. För att undvika trängsel måste därför en del av aktiviteterna förbokas. Aktörerna kan också neka inträde om situationen kräver det.