Publicerad: Uppdaterad: 2016-10-20 7:21

Skolan i Hultsfreds kommun på plats 13 i Sverige- klättrar mest i landet!

foto på elever vid Lindblomskolan i Hultsfred

När Lärarförbundet rankar Årets skolkommun hamnar Hultsfred på plats 13 i landet, och två i Kalmar län. Hultsfreds kommun har klättrat hela 155 placeringar sedan 2014.
Varje år utser Lärarförbundet Sveriges bästa skolkommuner. Rankningen bygger på 14 olika kriterier. Lärarförbundet utser Sveriges bästa skolkommuner för att sätta fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan.

Hultsfreds kommun är starka när det gäller kriterierna andel godkända elever i alla ämnen i förhållande till förväntade resultat (enligt Lärarförbundets modellberäkningar) och andel elever som fullföljde gymnasieutbildningen inom tre år.

Rekrytering är kommunens stora utmaning och man arbetar aktivt med att höja andelen behöriga pedagoger liksom att fortsätta arbetet för en god arbetsmiljö.

-Vi är stolta över det arbete som alla våra pedagoger gör ute i verksamheten. Det är med stort engagemang och vilja att lyckas tillsammans som vi skapar ett bra resultat, säger Kristina Råsmark, utbildningsledare barn- och utbildningsförvaltningen Hultsfreds kommun.