Publicerad:

Sju nya trygghetslägenheter invigdes i Virserum

Jonny Bengtsson, Lars Rosander och Per-Inge Pettersson under invigningen av trygghetslägenheterna.Jonny Bengtsson, Lars Rosander och Per-Inge Pettersson under invigningen.

Sju nya trygghetslägenheter i Virserum invigdes förra veckan. Lägenheterna är redan uthyrda, och vid invigningen fick de boende chansen att träffa sina nya grannar.

De nya trygghetslägenheterna, två treor och fem tvåor, är första etappen i projektet Hultsfreds Trygga hem som kommunen genomför tillsammans med Riksbyggen.

– Vi är väldigt glada att kunna inviga dessa nya, fräscha trygghetsboenden till våra invånare och därmed också startskottet för Hultsfreds Trygga hem. Extra roligt är det förstås också att intresset för lägenheterna varit så stort, säger kommunalråd Lars Rosander, som tillsammans med socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson och 2:e vice ordförande Jonny Bengtsson talade under invigningen.

Lägenheterna ligger på Ringvägen 13, i anslutning till äldreboendet och riktar sig till de som är 70 år och äldre. I trygghetslägenheterna finns äldreboendets personal nära och de boende kan själva välja om de vill äta i äldreboendets matsal och ta del av aktiviteter. Lägenheterna stod klara den 29 november, och inflyttningen har redan börjat.

Närheten till Virserums äldreboende har förstärkts genom ytterligare en entré för besökare och lägenhetsboende. Den nya entrén öppnar upp Träffpunktens lokaler som dessutom fått bättre värme och akustik.

Hultsfred Trygga Hem är en kooperativ hyresrättsförening som Hultsfreds kommun bildat tillsammans med Riksbyggen. Med kooperativ hyresrättsförening menas att föreningen ägs av sina medlemmar, som i detta fall består av de boende, Hultsfreds kommun och Riksbyggen. De boende kan därmed vara med och påverka sitt eget boende.