Råsebäcks förskola

Teckning från Råsebäcks förskolaTeckning från Råsebäcks förskola

Välkommen till oss på Råsebäcks förskola! 

Förskolan ligger i centrala Hultsfred i närheten av kyrkan. Vi har fyra avdelningar: Älven, Forsen, Bäcken och Dammen. Här går just nu ca 50 barn som är 1-5 år som tillsammans representerar 19 språk.  

Vi har en stor och härlig utegård som erbjuder barnen fantastiska utvecklingsmöjligheter. I vår närmiljö finns det skog, sjö och lekplatser dit vi kan gå på utforskande äventyr. För oss är det självklart att utforma och förändra våra miljöer utefter barnens intressen och behov samt ständigt utmana barnen vidare i sitt lärande. Barnen lär sig genom att göra saker tillsammans idag för att sedan klara det själva i framtiden.

Alla våra måltider äter vi i vår gemensamma matsal där maten lagats i vårt tillagningskök. Vi har två utesovplatser där barnen sover i sina egna vagnar.

Inskolning för de nya barnen ser olika ut beroende på barnets olika behov. Den ena inskolningen är alltså inte den andra lik. Vi lägger stor vikt vid att barnen ska känna trygghet och ha en stadig grund att stå på när de börjar sin resa hos oss.

Våra prioriterade mål fokuserar på språkutveckling. I vårt fall innebär det att vi bland annat arbetar med Babblarna som ett verktyg och TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) som förstärkning till det talade språket. 

På vår förskola ska barnen känna glädje och lust att utforska och lära tillsammans med varandra och oss pedagoger. För oss är leken en viktig del i lärandet. Där får barnen möjlighet att utvecklas t.ex. socialt, känslomässigt, kognitivt, språkligt och motoriskt. Vår grundtanke är att alla barn är allas ansvar. Vi samarbetar mellan avdelningarna och det ger en trygghet för barnen på vår förskola. Under rubriken ”Se även” längre ned på sidan kan du läsa vår likabehandlingsplan.

Följ oss gärna på Instagram! Länk hittar du under rubriken ”Se även” längre ned på sidan.