Publicerad:

Christian Ryning ny ordförande för Hultsfred Handel

ny bild på Christian

I veckan samlades medlemmarna i Hultsfred Handel för sitt årliga årsmöte. Till ny ordförande valdes Christian Ryning och det blir nu han som går i täten för att leda arbetet med att utveckla handeln.

– Jag hoppas kunna bidra med lite nytänkt och det studsar redan massor med idéer, säger Christian Ryning och pekar mot sitt eget huvud när vi får en pratstund med honom på Palace Hotell, som han är ägare till.

Tillsammans med styrelsen som kommer hålla ett första möte nästa vecka finns det några frågor och insatser som han vill påbörja direkt.

-Vi måste bli bättre på och visa vad som redan finns inom handeln och vi måste använda de sociala medier som finns att tillgå för att lyfta fram det. Vi tittar på ett digitalt presentkort och förhoppningen, även om det kan bli svårt, är att få igång dem till julhandeln. Sedan är det ju snart dags för skyltsöndagen. Det finns mycket att ta tag i på en gång men tillsammans hoppas jag att vi ska kunna göra något bra, säger Christian Ryning.

Föreningen tittar också på en utveckling av sin startsida på webben och där hoppas man kunna knyta allt som händer kring handeln i hela kommunen.

-Vi hoppas kunna lansera denna sida snart och då vore det kul att göra det tillsammans för hela kommunen. Att vi kan lyfta varandras olika styrkor på orterna och dess verksamheter.

Skyltsöndagen och Hultsfredsdagen har alltid varit bra publikdragare för handeln och Christians ambition är att skapa fler tillfällen som ska locka shoppingsugna.

-Jag tänker mig en happening i alla fall varannan månad. Vad det skulle kunna vara vill jag prata mer med styrelsen om först. Jag är en idéspruta men för att komma i mål måste vi alla som jobba med handel på något vis bidra för att det ska blir bra, avslutar Christian Ryning.

Vi önskar Christian lycka till med nya uppdraget och ser fram emot att höra mer från Hultsfred Handel framöver.