Publicerad:

Nu går startskottet för försäljningen av mark på Herrstorpet – kommunen säljer kvarteret Lerbruket till ETC Holding AB

vy över Herrstorpet

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade igår att föreslå kommunfullmäktige att sälja kvarteret Lerbruket vid Herrstorpet till ETC Holding AB. Ärendet kommer upp på kommunfullmäktige i oktober. Området är cirka 10 207 m² stort, och köpeskillingen är satt till 4 500 000 kronor.

– Det är väldigt positivt att ett företag som ETC väljer att satsa på, och blir startskottet för våra nya bostadsområden vid Herrstorpet, säger Lars Rosander, kommunalråd.

ETC Holding AB avser att uppföra minst två flerbostadshus och nio enbostadshus för permanent bruk på marken.

– Vi kommer att bygga klimatpositiva passivhus, helt i trä, som försörjer sig helt själva vad gäller energi. Att få utveckla detta i vackra Herrstorpet är en fantastisk möjlighet och utmaning för oss på ETC, säger Johan Ehrenberg, ETC Holding AB.

Sedan tidigare planerar systerbolaget ETC Sol att bygga en solcellspark på cirka tolv hektar öster om järnvägsspåret, längs med Silverslättsvägen i Hultsfred. Parken kommer att leverera el till 20 000 hushåll i närområdet. Bolaget arrenderar även mark vid Älgshult för en kommande solcellspark.

Om du som företag vill veta mer om Herrstorpet går det bra att kontakta kommunens utvecklingskontor på lots@hultsfred.se eller 0495-24 10 50.

Om du som privatperson är intresserad av att ställa dig i tomtkö kan du anmäla dig via vår e-tjänst på webben mina.sidor.hultsfred.se