Publicerad:

Nu är det särskilda boendet på Vetlandavägen i Målilla invigt

Invigning av Vetlandavägen 55 i Målilla

Nu är det särskilda boendet på Vetlandavägen 55 i Målilla invigt! Under pompa och ståt klippte Olof Karlsson, som är nyinflyttad i en av lägenheterna, invigningsbandet och därmed var boendet officiellt invigt. En som har varit med under hela resans gång är verksamhetschef Marie Pihl.

– Det var med känslan av stolthet som jag stod på invigningen igår, tänk att det är klart och att vi nu står här med ett nybyggt boende, säger hon.

Boendet som har renoverats och byggs i etapper och kan nu stoltsera med 50 stycken nyrenoverade lägenheter. Boendet är byggt på ett plan, modernt utrustat och innehåller flera aktivitetsrum och en restaurang.

– Ombyggnationen har varit en del av vardagen under en lång period. Nu är det en annan fas som tar vid, den som handlar om att få i gång verksamheten och jobba med den processen. En minst lika spännande tid som väntar, säger Marie.

Det finns bland annat framtidsplaner för restaurangen, som är tänkt att fungera som en träffpunkt. Restaurangen är öppen för alla över 65+, även de som inte bor på boendet är välkomna på lunch.

– Vi har börjat planera för att anordna aktiviteter i samband med lunchen. Förhoppningen är att det kan locka personer till att träffas, äta tillsammans och vara en del av ett socialt sammanhang, berättar hon.

Det är en utvecklande och rolig tid som väntar för boendet på Vetlandavägen 55 i Målilla med andra ord.