Publicerad: Uppdaterad: 2019-06-19 11:53

Möjligheternas mötesplats är tillbaka för tredje året

DSC_0022Precis som tidigare år är det ett späckat program med en mängd seminarier, föredrag och workshops. Från vänster Felicia Kurjenkallio, Anders Blomqvist, Lars Rosander och Åke Nilsson.

Efter tidigare års lyckade arrangemang kommer Möjligheternas Mötesplats tillbaka till Virserum för tredje året i rad. Precis som förra året är konferensen två dagar, 27-28 juni, och förlagd vid stranden av den vackra Virserumssjön.

Möjligheternas Mötesplats är en integrationskonferens där hela Sverige kan och ska diskutera integrationslösningar som bidrar till både landsbygd och stad.
– Hultsfreds kommun samlar en mängd aktörer och nyckelpersoner i
Virserum för samtal om hur vi gemensamt kan påverka integrationsarbetet
i landet positivt, säger Anders Blomqvist, projektledare.

Under två dagar hålls en mängd seminarier, föredrag och workshops. Bland annat hålls ett seminarium med representanter från Österrike som berättar om sina lyckade integrationssatsningar. Ett annat är samverkan i samhället med föredrag från Regeringskansliet, Arbetsförmedlingen, Idrottsrörelsen samt samtal med flera experter från alla delar av samhället. Lil Ljunggren Lönnberg, ordförande Delegationen för unga och nyanlända i arbete (DUA), föreläser om att ”Sverige kraftsamlar mot arbetslösheten bland unga och nyanlända”. Linnéuniversitetet talar om sin spetsforskning inom diskriminering och integration.

Tidigare års Möjligheternas Mötesplats har gjort succé med många positiva omdömen och givande möten.
– Responsen vi har fått är man är nöjd med alla givande samtal och över upplägget i stort. Vår ambition har varit att arrangera Möjligheternas Mötesplats under tre år. Efter årets arrangemang får vi summera och utvärdera de här åren för att se hur vi ska tänka inför framtiden, säger Lars Rosander, kommunalråd.