Publicerad:

Medarbetare med omsorgsnära arbete inom vård och omsorg uppmärksammas för sina insatser under pandemin

default_webben

Coronapandemin har skapat ökade krav under lång tid på medarbetare
som arbetar omsorgsnära inom vård och omsorg. De har under sina arbetspass burit full skyddsutrustning för att skydda brukare, och för att kunna ge vård och omsorg till personer som har misstanke om eller bekräftad covid-19. Kommunen vill nu uppmärksamma deras insatser med ett engångsbelopp på 2 000 kronor.

Alla verksamheter inom vård och omsorg har under året haft fokus på skyddsutrustning, basala hygienriktlinjer och smittspridning. Allra mest har äldreomsorgen och omsorgen om personer med funktionsnedsättning påverkats.

– Våra medarbetare som arbetar omsorgnära inom vård och omsorg har slitit hårt och gjort ett otroligt jobb under denna svåra tid. Dessa medarbetare har lagt sin egen oro och trötthet åt sidan för att gå till arbetet och hjälpa våra brukare. Vi hoppas de förstår hur mycket detta betytt för både omsorgstagare, närstående och för Hultsfreds kommun, säger Lars Rosander, kommunalråd.

Att arbeta omsorgsnära i dessa verksamheter ställer höga krav på att följa riktlinjer som beslutats, och ofta uppdateras. Både munskydd och visir ska användas i allt omvårdnadsnära arbete där inte avstånd kan hållas till brukare eller
kollega. Det är både fysiskt och psykiskt ansträngande att arbeta med full
skyddsutrustning, och samtidigt hantera den oro som finns både hos omsorgstagaren och hos de närstående.

– Vi vill med detta engångsbelopp visa vår tacksamhet för att dessa medarbetare har tagit så väl hand om dem som behöver det mest i vår kommun, säger Tomas Söreling, oppositionsråd.

Hultsfreds kommun vill med ett engångsbelopp på 2 000 kr uppmärksamma och
premiera de insatser som gjorts och fortfarande görs.