Publicerad:

Kreativitet och teknik bakom drömlekparken

Ebba Turesson, Jenilie Rojas Troncoso, Felicia Eklöv och Stina Klavins framför modellen av lekparken.Ebba Turesson, Jenilie Troncoso, Felicia Eklöv och Stina Klavins är några av de elever som jobbat med projektet.

Tågkarusell, linbana, studsmatta … Kreativiteten har flödat när klass 5D på Lindblomskolan i Hultsfred skapat sin drömlekpark med hjälp av 3D-teknik. Nu finns lekparksmodellen utställd i kommunhuset.

Idén till projektet började när elever på Albäcksskolan gjorde en 3D-modell över hur det planerade nya tomtområdet Herrstorpet skulle kunna se ut. Klass 5D bestämde sig för att spinna vidare på projektet genom att göra en modell av en lekpark som skulle kunna finnas på Herrstorpet.

De tog fram lekparken i 3D och skrev sedan ut delar av den på 3D-skrivare på Makerspace. Eleverna har skött det mesta av den tekniska delen själva, med stöd från IT-pedagog och lärare.

I lekparken finns både fotbollsplan, linbana, studsmatta och karuseller. Lekparksmodellen finns utställd i kommunhusets lobby i drygt en vecka till.