Publicerad: Uppdaterad: 2023-01-02 16:27

Kommunens UF-företag imponerade på kommunens näringsliv!

Image

Kommunen 💙 Näringslivet

Vissa börjar gå in i sparlåga mot årets slut, men inte våra ungdomar!
Med december kommer Idénästet. En dag då gymnasiets UF-elever pitchar sina företagsidéer till en jury bestående av profiler från kommunens näringsliv.

Under fredagen har juryn fått lyssna till flera inspirerande presentationer av totalt tio UF-företag. Juryn bestod i år av Robin Körner, Körners Mekaniska och Företagarna i Hultsfred, Melker Johansson, New Generation, Lotta Miss, DB Schenker och Martina Alexandersson Frendo Hultsfred.

Det företaget som gör bäst ifrån sig får ta emot priset Årets UF-företag på företagargalan i mars.
Av dagens tio företag går fem vidare i jakten mot årets UF-företag. I början av mars ska de fem bli tre och i slutet av mars får vi på galan veta vem som vinner.

 

Deltog idag gjorde:

Kloka ord UF, Sundus Ismael
Affärsidé: Tavlor med tänkvärda citat

Ljus & Cement design UF, Hanna Gunnarsson
Affärsidé: Egengjorda ljus och cementkrukor

Jafari konst UF, Marzia Jafari, Razia Jafari
Affärsidé: Målade tavlor, almanackor och kalendrar

Frisör AS UF, Amar Samo
Affärsidé: Hemklippning

Livliga armband UF, Dijon Zenelaj
Affärsidé: Armband som påminner oss att ta vara på tiden.

Delikat UF, Melvin Axelsson, Melvin Madsen, Oliver Phil
Affärsidé: Vi erbjuder delikatess-korgar innehållande delikatesser från närområdet. Vår delikatess-korg passar perfekt att ge bort som födelsedagspresent, gå-bort present eller varför inte bara ge den till någon du tycker lite extra mycket om. Med närproducerat innehåll och korg snickrat av återvunna material. Värnar vi om hållbarhet.

Cancerpärlan UF, Stina Reinholdsson, Elis Nilsson, Noa Sandelius, Minas Diab
Affärsidé: Vår affärsidé är att vi ska pärla fuck cancerarmband och även vända oss till andra sjukdomar så som diabetes osv. Men vi hade tänkt att börja med fuck cancerarmband och sedan utveckla designer på flera armband med olika sjukdomar och färger och sedan även olika budskap. Den vinsten vi går med så ska procentuell del gå till barncancerfonden och framöver till andra fonder.

Santos Mysterybox UF, Pontus Carlsson, Salim Alfnikher
Affärsidé: Vår affärsidé är att köpa in fotbollströjor direkt från fabriken och på det sättet kan vi köpa in dem billigare än vad dem kostar på marknaden. för att sedan sälja dem i mystery box format. Den målgruppen vi är ute efter är fotbollsintresserade i alla åldrar.

Greenpackage UF, Kenneth Markström, Kim Karlsson
Affärsidé: Genom våra exklusiva materialpåsar, som även är hållbart tillverkade. Vill vi erbjuda företag, kommuner och hushåll en chans att sponsra deras logotyper. Vi tänker ge ut dessa matavfallpåsar gratis för att nå hushåll som är behov av sortering och därmed sponsra de företag vars logotyp finns på påsen. Det ska inte kosta att sortera för allmänheten

Purely green, Adam Waxegård  Albin Ingemarsson Gestur Wuopio Bornmarker
Affärsidé: Redskapshållare. Hur du någonsin varit med om att du tappat krattan när du ska vara ute i trädgården och arbeta? För då har vi produkten för dig! Vi har tagit fram en redskapshållare som håller diverse olika redskap, hållaren placeras vid sidan på din skottkärra, så du enkelt kan lägga dit och ta bort dina redskap.