Knektagårdens korttidsenhet i Hultsfred

På korttidsenheten vistas du en tidsbegränsad period och har tillgång till vård- och omsorgspersonal dygnet runt. Syftet med vistelsen är återhämtning, utredning och avlösning för anhöriga.

Vi arbetar utifrån ett salutogent (hälsofrämjande) förhållningssätt

  • Vi stödjer dig i det du inte klarar själv.
  • Vi motiverar och uppmuntrar dig till att göra egna val.
  • Vi stödjer dig i att behålla dina intressen och dina vanor.

Det finns sjuksköterskor, arbets- och fysioterapeuter tillgängliga vid behov. Under vistelsen hos oss är du fortfarande knuten till din hälsocentral. Vid läkarbesök ser vi gärna att dina anhöriga följer med.

Kontaktperson och tystnadsplikt

Du får en kontaktperson under vistelsen. Vi ska tillsammans med dig eller din företrädare komma överens om hur vi ska planera för den tid du ska vistas på korttidsenheten. All personal har tystnadsplikt.

Inför vistelsen

Det är bra om du har kontanter eller betalkort till oförutsedda utgifter som akuta läkarbesök, mediciner och taxiresor. Ta gärna med dig din egen mobil om du vill ha telefon på rummet. Vid behov finns det låsbart värdeskåp.

Du bör ta med dig

  • Mediciner, läkemedelskort, recept, högkostnadskort samt färdtjänstkort.
  • Personliga hygienartiklar såsom bland annat inkontinensskydd, duschtvål, schampo, tandborste, tandkräm och rakapparat.
  • Hjälpmedel såsom rullstol, rollator, sittdynor, lyfthjälpmedel, glasögon, hörapparat, stödstrumpor med mera.
  • Hos oss använder du dina personliga kläder. Det är en fördel att kläderna är märkta och att du har flera ombyten. Ta även med kläder för eventuell utevistelse.

Besök och kontakt

Dina anhöriga och vänner är välkomna att besöka när ni vill. Kaffe finns att köpa hos oss till självkostnadspris.

Dina anhöriga når personalen säkrast efter 09:30 på morgonen.

Vi hoppas att du blir nöjd med vistelsen hos oss.

Synpunkter

Vi välkomnar alltid förslag och synpunkter, såväl klagomål som beröm, och betraktar det som en gåva till verksamheten. Ni kan lämna synpunkter skriftligt på kommunens hemsida eller muntligt till personal, ansvarig chef eller biståndshandläggare.