Publicerad:

Ikea storsatsar i Hultsfred – bygger ny fabrik för 700 miljoner!

IKEA 2022

Kommunen 💙 Näringslivet

Glädje, stolthet, framtidstro, möjligheter, arbetstillfällen…ja det är bara några av de positiva ordalag som användes när utvecklingskontoret ställde frågan, ”Vad betyder Ikeas satsning för kommunen och för fabriken i Hultsfred?”

– Det känns oerhört roligt och jag är verkligen stolt över vår organisation som har gjort detta möjligt. Investeringen blir ett viktigt steg för att vi ska kunna fortsätta utvecklas i Hultsfred, säger Klas Franzén, managing director på Ikea Industry i Hultsfred.

Den nya fabriken innebär större möjligheter att utveckla de produkter som redan finns. Investeringen innebär också nya jobb i Hultsfred, uppskattningsvis ett tiotal tjänster. Företaget är redan idag kommunens största privata arbetsgivare med drygt 280 anställda.

– Det här är en viktig etablering för hela kommunen och som skapar möjlighet till nya arbetstillfällen. Ett oerhört positivt besked, säger Tomas Söreling, oppositionsråd i Hultsfred kommun.

– Ikeas glädjande besked visar på en stor framtidstro och är en viktig injektion för hela näringslivet i kommunen, säger Lars Rosander, kommunalråd Hultsfred kommun.

Planen är att den nya fabriken ska stå klar under senare delen av 2024.