Publicerad:

Hultsfreds bibliotek vinner priset Årets bibliotek 2022

Årets bibliotek webb

I går stod det klart att det är Hultsfreds bibliotek som vinner priset Årets bibliotek. Priset delades ut på bokmässan och medarbetarna från Hultsfreds bibliotek fanns med på plats i Göteborg.

– Vi är så glada och stolta att ha vunnit, berättar en sprudlande glad bibliotekschef!

Lisa ser flera saker som gör Hultsfreds bibliotek speciellt men vill passa på att särskilt lyfta fram bibliotekets medarbetare.

– Det som gör Hultsfreds bibliotek speciellt tycker jag är medarbetarnas förmåga att ha modet att våga testa nya saker. Drivkraften och viljan är stor och alla är måna om att erbjuda bästa service till våra låntagare, säger Lisa.

Hon lyfter också bibliotekets nya placering i samhället som en framgångsfaktor.

– Placeringen har gjort biblioteket mer tillgängligt och öppnar upp för nya möjligheter. Det blir en naturlig mötesplats och samarbeten med andra förvaltningar har förstärkts. Anhörigstöd, ekonomirådgivning, Svenskt Rockarkiv och turistinformationen är några av verksamheterna som finns i bibliotekets lokaler, berättar hon.

Priset Årets bibliotek har delats ut av fackförbundet DIK sedan 1986. Det är till för att lyfta fram välfungerande bibliotek där både personal och besökare har det bra – och för att uppmärksamma bibliotekens viktiga roll i ett demokratiskt samhälle. Priset delades ut på bokmässan i Göteborg som äger rum 22–25 september.