Publicerad:

Hultsfred tätort får en egen stadstur med buss

Stadstur rätt måttBussen stannar vart som helst längs med slingan, det är bara att hålla upp handen och vinka.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott gett klartecken till att starta en stadstur med buss i Hultsfreds tätort.
– Vi bryr oss och vill göra det enkelt för våra invånare att resa kollektivt. Ett stort fokus ligger på att det ska underlätta för dem som är 65+, men vem som helst kommer kunna åka med i mån av plats, säger Michael Leijonhud, kommunens trafikansvarige.

Redan i augusti är det meningen att stadsbussen ska vara igång. Turen kommer att köras två gånger per dag 250 dagar per år, måndag till fredag. Bussen, som har nio platser, kommer gå efter tidtabell och utgå från Resecentrum.
Hela sträckan tar cirka 50 minuter och täcker in i stort sett hela Hultsfred tätort; från Stålhagen till Knektagården och från Campusområdet till Knektavallen.
– Det är bara att hålla upp handen och vinka så stannar bussen längs med vägen, säger Michael Leijonhud.

För många blir det här ett enkelt och bekvämt sätt att kunna ta sig till och från hemmet. Kunderna får cirka två timmar på sig att göra sina ärenden om de vill återvända tillbaka under dagen.
Satsningen har en testperiod på två år och ska sedan utvärderas för en eventuell permanent fortsättning. Den extra trafikkostnaden ryms inom budget och det är alltså inga nya pengar som ska fram.
– Förhoppningen är att satsningen slår väl ut och att vi i framtiden får köra med en större buss, säger Michael Leijonhud.