Publicerad:

Handelsbanken satsar på co-working i Hultsfred

bank o bibliotek inomhus - liggande

Handelsbanken och Hultsfred bibliotek inleder ett samarbete. Ett unikt sådant där banken är en av de första ut att teckna ett co-workingavtal med kommunen vilket innebär att banken inte behöver egna lokaler utan kan dela ytor, teknik och service med biblioteket och du som kund kan boka ett möte med din bankkontakt. Att de valt att satsa i Hultsfred känns väldigt positivt!

På plats hos bibliotekschef Lisa Johansson-Schouenke fanns för några dagar sedan Johan Lorentzon, länschef på Handelsbanken och Marie-Lousie Mobelius som är kontorschef för Vimmerby/Hultsfred för att tillsammans diskutera riktlinjerna inför starten.

– Det känns kul att testa detta koncept i Hultsfred där vi har så bra möjligheter. Vi vill fortsätta att vara lokala utan att ha en egen lokal så att säga, berättar Johan Lorentzon länschef på Handelsbanken.

Det viktigaste nu är att fortsätta erbjuda en bra rådgivning oavsett var kunderna väljer att möta sin bankkontakt. I vilken omfattning lokalerna kommer att användas styrs efter vilket behov som finns hos kunderna. Johan och Marie-Louise tycker det känns extra bra att satsningen blev just i Hultsfred där det finns väldigt bra förutsättningar.

– Lokalerna ger oss förutsättningar att träffa kunderna för rådgivning även i Hultsfred. Vi får känna oss fram och bemanna efter behov, menar Marie-Louise som hoppas att hon och hennes kollegor snart ska kunna träffa kunder på biblioteket.

Att nya biblioteket i Hultsfred är en perfekt plats råder det inga tvivel om.

– Det handlar mycket om vad kunderna vill, många väljer att träffas digitalt idag, den här satsningen ger oss fler mötesplatser. Vi ser många möjligheter och lokalen är idealisk. All teknik som behövs finns på plats och utrymme för att göra mer än att ha kundmöten är ett stort plus. Det öppnar upp för länsmöten, kundträffar, teamträffar med personalen med mera, fyller Johan i.

Lisa Johansson Schouenke är såklart glad över det nya samarbetet, att biblioteket fylls med ytterligare en aktör och där naturliga möten skapas.

– Vi hälsar såklart Handelsbanken varmt välkomna till oss, säger Lisa.

Detta är en satsning som ligger helt rätt i tiden och vi önskar lycka till!