Träning, glädje och friskvård för anställda

stavgångFoto: Maria Bohlin

Det är viktigt för oss att du mår bra! För att hjälpa en bit på vägen erbjuder vi alla medarbetare möjligheten till regelbunden friskvård. Här kan du hitta aktiviteter som bidrar till att du kan behålla och utveckla en hälsosam livsstil.

Friskvårdskort eller friskvårdsbidrag – du väljer

Du har möjlighet att själv välja mellan att få friskvårdskortet med 52 gratis träningstillfällen eller ett friskvårdsbidrag på 1 560kr per år. Du väljer själv vad och var du tränar.

Massagecheckar ingår i båda alternativen.

Valet mellan friskvårdskort eller bidrag måste göras i januari i samband med att friskvårdskortet och massagekuponger delas ut.

Alternativ 1: Friskvårdskort

Kortet ger dig möjlighet att utöva 52 gratis aktiviteter per år som du fritt kan välja när du vill nyttja under året. Exempel på aktiviteter är simning, spinning, gym, motionsgrupper med mera.

Det är viktigt att du sparar kortet och återlämnar det till din chef/friskvårdsombud vid årets slut (även om du bara använt det någon enstaka gång).

När du går i pension så gäller friskvårdskortet ”terminen ut” eller halvårsvis. Det vill säga om du går i pension i mars – lämnar du tillbaka kortet i juni, går du i oktober – lämnar kortet i december.

I övrigt gäller att kortet avser den tid man är anställd t ex visstidsanställda har rätt till kortet den tid de är anställda.

Alternativ 2: Friskvårdsbidrag

Friskvårdsbidraget är på högst 1 560 kr per år. Du väljer själv vad och var du tränar. Via skatteverket kan du se vilka aktiviteter som är tillåtna.

Hur ansöker jag om friskvårdsbidrag?

  • Meddela din chef eller friskvårdsombud att du väljer friskvårdsbidraget.
    (De ska i sin tur lämna uppgifterna till personalstrategen på personalkontoret.)
  • Medarbetaren betalar själv för aktiviteten och sparar kvitto.
    (OBS – Se ansökningsblanketten för vad kvittot ska innehålla, ett vanligt kassakvitto innehåller inte alltid alla uppgifter)
  • Fyll i blanketten ”Ansökan om bidrag till friskvård” och bifoga kvitto
  • Blanketten ska undertecknas av närmaste chef
  • Blankett och kvitto skickas till din lönehandläggare

Ansökan ska vara lönehandläggarna till hands senast senast 31 maj resp 30 nov. Utbetalning görs sedan på din lön två gånger per år (juni/dec). Hela bidraget kan också betalas ut vid ett enda tillfälle.

Mer info hittar du i rutinen för friskvårdsbidraget som du hittar här nedan, där hittar du också ansökningsblanketten.

Massage och fotvård

Vi erbjuder även dig som anställd rabatt på massage eller fotvård. Du kan själv välja vilken form av friskvårdsmassage eller fotvård du vill ha.

Två gånger per år får du två rabattcheckar till ett värde av 100 kr styck som kan användas till antingen massage eller fotvård. Du betalar eventuell resterande kostnad själv. De rabattcheckarna som du får under våren är giltiga från och med 1 januari till och med sista juni och de rabattcheckarna som du får för hösten är giltiga från 1 juli till och med sista december.

Du får ut dina rabattcheckar av din chef eller ditt friskvårdsombud. Korten är personliga och får inte överlåtas till någon annan. Du bokar själv tid hos den massör eller fotvårdsterapeut som önskas, se listan nedan vilka du kan boka tid hos.