Publicerad:

Från öken till solpark – idag invigdes Hultsfred första solcellspark

Invigning solcellspark Johan Ehrenberg ETC och Lars Rosander

Kommunen 💙 Näringslivet

På torsdagen var det dags för ETC Sol att trycka på knappen och koppla upp Hultsfreds första solcellspark på nätet. Och visst tittade solen fram en liten stund, precis lagom till invigningen!

-Jättekul att vi kommit så här långt och vi kommer göra flera satsningar i Hultsfred, säger Johan Ehrenberg VD och grundare ETC holding AB.

-Vi är väldigt glada att ni valde att etablera er satsning i Hultsfred, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Solparken är 10 megawatt stor och kommer leverera el till tusentals hushåll i närområdet när hela parken står klar. Parken är en mångmiljonsatsning som är finanseriad genom crowdfunding. Detta innebär att många är med och gör satsningen möjlig, från den lilla spararen till större finansiärer. Nordic Finance har med sin satsning på 5,5 miljoner varit viktiga för projektet i Hultsfred.

-Det känns bra i hela kroppen idag att se detta på plats. Vi måste alla bidra på olika vis i den gröna växlingen, alla måste ta sitt ansvar i detta arbete, säger Urban Reese, Nordic Finance som fanns med vid invigningen.

Vid invigningen medverkade kommuninvånare, politiker, tjänstemän, finansiärer och representant från Svea Solar som monterat parken i Hultsfred  och alla skålade i pink champagne (äppeldricka och mousserande) dagen till ära för att föreviga denna historiska händelse.