Publicerad: Uppdaterad: 2020-12-21 11:27

Framsteget, Additivt Teknikcenter och Makerspace Hultsfred tillverkar ansiktsskydd till vård och omsorg

LeveransLeverans av ansiktsskydd från Framsteget till räddningstjänsten.

Det är svårt att få tag på skyddsmaterial till vård och omsorg i nuläget. Sedan förra veckan tillverkar därför den dagliga verksamheten Framsteget  skyddsvisir för engångsbruk till vård- och omsorgspersonal i vår kommun. Nu har även Additivt Teknikcenter och Makerspace Hultsfred gjort en prototyp och börjat skriva ut skyddsvisir på sina 3D-skrivare.

Visiren ska användas av medarbetare inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun om man misstänker smittsamma sjukdomar som vinterkräksjuka, influensa eller covid-19.

– När det inte finns några ansiktsskydd att köpa får vi hitta lösningar som dessa och hjälpas åt för att kunna bygga upp ett lager för att kunna skydda vår personal. Vi är väldigt glada för att vi kan få till den här lösningen, säger Ulf Bowein, säkerhetssamordnare på Hultsfreds kommun.

Framsteget har redan tillverkat över 500 ansiktsskydd och Additivt Teknikcenter och Makerspace Hultsfred räknar med att kunna göra cirka tio per dag.

-Vi är väldigt glada att kunna hjälpa till med detta och har flera 3D-skrivare som kan jobba med det här, säger Michael Leijonhud, Additivt Teknikcenter.