Publicerad:

Första spadtaget för satsning på boende för äldre i Målilla

Första spadtaget för nya lägenheter MålillaSocialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson, Henrik Runehagen, projektledare Riksbyggen, oppositionsråd Tomas Söreling och kommunalråd Lars Rosander hjälps åt att ta de första spadtagen.

Nu har det första spadtaget tagits för nybyggnation av lägenheter och ombyggnad av det särskilda boendet på Vetlandavägen i Målilla.

Byggnationen i Målilla är den största satsningen hittills i den omfattande plan som fastställts för fler och bättre boenden för äldre i vår kommun. Totalt handlar det om över 330 miljoner kronor under ett antal år framöver för kommunens fem särskilda boenden.

Markarbetena har nyligen påbörjats. Den första etappen omfattar nybyggnation av 20 lägenheter och beräknas vara klar i september 2021.

Etapp två omfattar nybyggnation av tillagningskök, träffpunkt och ombyggnation av befintliga rum och övriga ytor, beräknas vara klart oktober 2022.

Totalt utökas antalet rum från 27 till 50. Utöver detta finns sedan tidigare åtta trygghetslägenheter i anslutning till boendet.

Fastigheten kommer att värmas upp av ny bergvärmeanläggning och även erbjuda kyla sommartid, för att kunna erbjuda en bra miljö även vid varma somrar som den 2018.

Byggnationen utförs av Hultsfred Trygga Hem, en kooperativ hyresrättsförening som Hultsfreds kommun bildat tillsammans med Riksbyggen.

– Vi är mycket glada över att på sikt kunna erbjuda ännu fler attraktiva bostäder för våra äldre i Målilla och resten av vår kommun, säger Lars Rosander, kommunalråd och ordförande i Hultsfred Trygga Hem.