Publicerad:

Första spadtaget för nybyggnation vid Venhagskolan

Första spadtaget Målilla 1

Nu har det officiella startskottet gått för nybyggnationen vid Venhagskolan i Målilla med ett första spadtag. Totalt kommer skolan bli cirka 2000 kvadratmeter större.

Kommunalråd Lars Rosander, oppositionsråd Tomas Söreling, barn- och utbildningsnämndens ordförande Pär Edgren, rektor Johanna Ulvenhag samt Sofia Reither och Thomas Leijon från Skanska Sverige AB deltog vid det första spadtaget.

Den nya byggnaden kommer att innehålla lokaler för särskolan, allmänna skollokaler och ett nytt tillagningskök med matsal för både skola och förskola.

– Det känns jätteroligt att vi kan göra den här satsningen i Målilla och kunna erbjuda ännu fler moderna, trygga och attraktiva miljöer för våra elever, säger Pär Edgren.

Skolbyggnaden beräknas vara färdig både ut- och invändigt i slutet av maj 2021. Den byggs enligt Miljöbyggnad klass silver enligt Sweden Greenbuilding Council, vilket betyder att man vid upphandlingen har ett högre miljö- och klimatmål än vad lagstiftningen kräver. Detta gör också att Hultsfreds kommun beviljats så kallade gröna lån för byggnationen. För att beviljas detta ska projektet uppfylla vissa hållbarhetskrav.

– Vi arbetar med Agenda 2030 och de globala målen, och det är viktigt för oss att försöka tänka hållbarhet hela vägen. Detta är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Lars Rosander.

Skanska Sverige AB har upphandlats för att sköta entreprenaden.