Publicerad:

Första hyresgästen till Gårdveda Industripark är klar – HS Powdercoating utvecklar sin verksamhet

Gårdveda Industripark - Hans Sandin Jens Carlsson - liggande - Jan 2022

Kommunen 💙 Näringslivet
Hans Sandin, Powdercoating i Målilla blir den första hyresgästen som fastighetsägaren, Jens Carlsson JMC Affärsutveckling får in i Gårdveda Industripark  (tidigare Glamox).
-Det känns helt fantastiskt idag. Det har varit en resa men jag är jätteglad att Hasse är först ut och jag är superpeppad att fortsätta arbete med att fylla upp fastigheten, säger Jens Carlsson när avtalen signerades under fredagen.

Minst lika glad var Hans Sandin som i flera år drivit företaget Powdercoating i Målilla. Med denna satsning är ambitionen att företaget ska växa ytterligare.

-Det känns jättebra men det är nu det stora jobbet börjar. Det kommer vara två av mina redan idag anställda som kommer jobba på plats här vid den nya anläggningen, som består av en komplett pulveranläggning med större kapacitet och möjligheter än den jag har tillgång till idag.  I vår femårsplan tänker vi oss fem medarbetare här, berättar Hans Sandin.

Hans har sedan beskedet om Glamox nedläggning varit intresserad av lokalen och dess pulveranläggning.

-Dels vill jag utveckla mitt företag dels är det positivt för bygden om en lokal som denna inte står tom. Jag har också fått in två nya kunder med orders om två miljoner kronor som bidrar till att beslutet kommer nu, säger Hans Sandin.

900 kvadratmeter kommer Hans att hyra och arbetet med att fylla upp Gårdveda Industripark fortsätter.

-Vi för en dialog idag med flera olika verksamheter. Inget är klart men vi jobbar både på spåret med egen intern verksamhet och med externa intressenter.  Hasse och jag har också en hel del tankar som vi diskuterar och det är helt klart en fördel att Hasse är så lokalt förankrad, säger Jens Carlsson.

Jens öppnar också upp för att det kan blir ett gym i lokalerna.

-Vi jobbar på många spår och ett gym finns det behov av på orten så vi håller på att undersöka möjligheterna, berättar Jens.