Publicerad: Uppdaterad: 2022-03-07 19:12

Digital föreläsning – prata med barn om klimatet

Porträttbild på Kata Nylén.Föreläser gör klimatpsykolog Kata Nylén. Foto: Karin Boo

Välkommen till en digital föreläsning med klimatpsykolog Kata Nylén måndagen den 4 oktober klockan 18-19.

Det är ställt bortom allt rimligt tvivel – vår planet är i obalans. Det är inte konstigt att 89 procent av alla unga säger sig vara mycket oroade för klimat- och miljöfrågan och att 6 av 10 saknar framtidstro.

Så hur ska vi bemöta barnens oro? Hur pratar vi om det här obehagliga och osäkra med våra barn och hur kan vi hjälpa dem att uppleva hopp och meningsfullhet samtidigt som de bär på obehagliga tankar och känslor om klimatet?

Kata Nylén är leg psykolog med lång erfarenhet från behandlingsarbete såväl som organisatoriskt arbete för barn och unga. Senaste tre åren har hon drivit folkbildningsplattformen Klimatpsykologerna samt skrivit en bok om att prata om klimatet med barn i skolan och boken “Klimatpsykologi”. Förutom att föreläsa och utbilda kring barn och klimat är hon även metodutvecklare i ett stort arvsfondsprojekt som riktar sig till barn med klimatångest.

Anmälan

Anmälan görs till christine.dahlgren@monsteras.se. Ange gärna vilken kommun du kommer från. Föreläsningen är gratis.

Arrangör är Energi- och klimatrådgivningen 6 kommuner i samverkan – Borgholm, Högsby, Hultsfred, Mönsterås, Mörbylånga och Vimmerby.