Publicerad: Uppdaterad: 2021-09-30 7:31

Förändringar i kommunens verksamheter med anledning av skärpta restriktioner

Information covid-19

Regeringen har skärpt en rad restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19. Bland annat innebär det att all kommunal verksamhet som inte är samhällskritisk bör stängas fram till den 24 januari.

I Hultsfreds kommun är redan bibliotek, kommunala simhallar, gym och övriga idrottsanläggningar stängda för allmänheten. Från tisdagen den 22 december stänger samtliga dessa kommunala anläggningar även för all organiserad verksamhet för alla åldrar. Yrkesverksamma elitidrottare är undantagna. Detta gäller till den 24 januari 2021, men kan komma att förlängas.

Fjärrundervisning på Hultsfreds gymnasium

I de skärpta restriktionerna finns också med att gymnasieskolor ska bedriva fjärrundervisning fram till 24 januari 2021. Därför har barn- och utbildningsnämnden i ett delegationsbeslut beslutat att Hultsfreds gymnasium ska bedriva fjärrundervisning på heltid 7-24 januari. Undantag görs för elever på gymnasiesärskolan och IMyrk som har sin undervisning på plats.

Praktiska moment som inte är möjliga att skjutas upp eller inte kan genomföras via fjärrundervisning kommer att utföras på plats med enstaka elever i taget för att eleverna ska få förutsättningar att klara av sin utbildning.

Fjärrundervisningen avräknas mot den garanterade undervisningstiden.

Läs mer om de skärpta restriktionerna här.