Publicerad:

Fasadglas visar på nytänkande i kompetensförsörjningsfrågan

CV

Hur gör ett företag för att få tag på 50 nya medarbetare i en tid då brist på personal är ett utbrett problem?
Fasadglas har hittat sin lösning på ekvationen.

En dryg vecka har gått sedan Sofia Larsson, platschef på Fasadglas och tre av hennes kollegor genomförde 205 arbetsintervjuer på två kvällar.
Speeddating var nyckeln till att få fram 205 arbetssökande.

Efter tidigare erfarenheter att CV:n inte alltid talar sanning och att det ibland finns mer att tillgå än vad som framkommer i CV:t ville företaget testa något nytt. CV:n skrotades och traditionella arbetsintervjuer byttes till intervjuer på 10 minuter. Det blev speeddating.
De som har spontansökt till Fasadglas under året kontaktades och nyheten om rekryteringeventet lades ut under fredagen.
På måndag morgon hade totalt 100 personer hört av sig för att få tid till sina tio minuter. Speedatingen som skulle pågå en kväll fick nu utökas.

Sofia och hennes tre kollegor skulle nu träffa cirka 50 personer var. Kommer man att minnas alla 50 när det dags att bestämma vilka som går vidare? När kollegorna samlades efter andra kvällen var det inget problem. Alla som dök gjorde verkligen ett personligt intryck berättar Sofia.

Inom tre veckor ska alla deltagare ha fått ett svar. Med 205 sökande är det så klart många som kommer få ett tråkigt besked. Men det kommer bli många som får ett positivt. Det vågar Sofia säga redan nu.

Slutligen vill Sofia uppmana andra företag att våga kasta CV:t när det går. Detta har gynnat både oss som företag och de som dök upp.