Publicerad:

Famera fortsätter satsa i Hultsfred – tar över H-City-fastigheten och bygger centrala bostäder

pressbild på oppositionsråd och kommunalråd i Hultsfreds kommun tillsammans med representant från Famera Fastigheter ABTomas Söreling, oppositionsråd, Johan Erlandsson Famera Fastigheter AB, och Lars Rosander kommunalråd Hultsfreds kommun och ordförande i HKIAB

Famera Fastigheter AB bygger sedan tidigare det 40 000 kvadratmeter stora handelsområdet Knekten i Hultsfred. Som ett nästa steg köper Famera nu hela H-City-fastigheten av Hultsfreds Kommunala Industri-aktiebolag, HKIAB. Samtidigt säljer Hultsfreds kommun tomten ”Sänkan 4”, nedanför det gamla biblioteket, till Famera Bostäder AB. Detta innebär att en privat aktör för första gången på många år bygger nya bostäder centralt i Hultsfred.

Famera Fastigheter AB är ett Växjöbaserat fastighetsbolag som arbetar med att långsiktigt äga och förvalta fastigheter med attraktiva lägen. Idag har företaget fastigheter över hela Sverige, och handelsplatser är etablerade i bland annat Hässleholm, Oskarshamn, Växjö och Hörby. Famera Bostäder AB har byggt och äger en bostadsfastighet på Teleborg i Växjö med 72 lägenheter.

– Hultsfred är en ort där det finns stora möjligheter för oss att utveckla vår verksamhet, samtidigt som vi hoppas kunna bidra till att utveckla samhället, säger Johan Erlandsson, VD på Famera.

Köpet av H-City-fastigheten blir ett nästa steg i utvecklingen av handels- och företagsmiljöer i Hultsfred.

– Vi ser det som mycket positivt att en stabil aktör med erfarenhet av många lyckade fastighetsprojekt vill fortsätta att satsa hos oss Hultsfred, säger Lars Rosander (C), Åke Nilsson (Kd), Tomas Söreling (S), Åke Bergh (M) och Nermina Mizimovic (S), som utgör styrelsen i HKIAB.

I fastigheten H-City finns idag ett 30-tal hyresgäster, alla affärsrörelser. Deras avtal påverkas inte av affären.

På tomten ”Sänkan 4”, som ligger nedanför det gamla biblioteket i centrala Hultsfred, avser Famera Bostäder AB att bygga nya bostäder. De blir därmed den första privata aktör på många år som bygger bostäder i kommunen.

– Att ha samma aktör både på det nya handelsområdet Knekten och inne i centrala Hultsfred medför en stabilitet och långsiktighet för både hyresgäster och oss som kommun, säger Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfreds kommun.

– Det är mycket glädjande att Fameras satsning påverkar såväl invånare,
näringsliv som handel positivt, säger Tomas Söreling, oppositionsråd i Hultsfreds kommun.

Affärerna är genomförda idag den 28 december 2021.

Kontakter

Johan Erlandsson
Famera Fastigheter AB
johan@famera.se
0703-57 76 90

Lars Rosander
Kommunalråd och ordförande i HKIAB
Lars.rosander@hultsfred.se
0495-24 08 00

Tomas Söreling
Oppositionsråd
Tomas.soreling@hultsfred.se
0495-24 00 90

Lars-Erik Rönnlund
VD HKIAB
Lars.ronnlund@hultsfred.se
0495-24 08 21