Evahagens förskola

Evahagens förskolaEvahagens förskola

Välkommen till oss på Evahagens förskola!

Förskolan ligger i ett naturskönt område i utkanten av Virserum med närhet till skog, sjö och samhälle. Evahagens förskola blev klar i april 2017 och är en av Hultsfreds kommuns största förskolor. I mitten av förskolan har vi gemensamma ytor med experimentrum, ateljé, bibliotek och matsal. Avdelningarna ligger i två byggnader. Kristallen och Rubinen finns i en modul som kallas Juvelen. Precis bredvid förskolan finns en skogsbacke där vi kan följa naturens växlingar och där barnen kan utforska och leka tillsammans med pedagogerna.

Vi arbetar i tre olika team:

  • Safiren/Smaragden (1-2 år)
  • Diamanten/Pärlan (3-4 år)
  • Kristallen/Rubinen (5 år)

Vi arbetar med SKUA (språk och kunskapsutvecklande arbetssätt). På förskolan finns en SKUA-inspiratör som stöttar pedagogerna i arbetet med språkutvecklande arbetssätt med barnen.

Vårt prioriterade mål är att utveckla undervisningen för att främja barns lärande och utveckling. Undervisning innebär att utmana barnen och rikta deras uppmärksamhet mot något speciellt område utifrån förskolans läroplan. Hela förskolan arbetar med ett gemensamt projekt som handlar om vatten. Vi använder oss av IT-verktyg på olika sätt i verksamheten i arbetet med barnen.

I Hultsfred finns Återbruket där vi kan hämta återbruk-/spillmaterial som vi kan använda på förskolan.

Se även Evahagens Instagram