Publicerad:

Ett varv runt solen – Framtiden!

Solpuff

I Hultsfreds kommun välkomnar vi att man tar tillvara solens energi på olika sätt. Exempelvis solpaneler på villatak, industrier, skolor och på mark.
Under 365 dygn ska vi ta oss ett varv runt solen och hålla koll på energins lokala frammarsch. Vi kickar därför igång vårt solår med att släppa en ny musikvideo.
Luta dig tillbaka – lyssna, titta, njut och dela med fler!

– Musikvideon speglar känslor hos våra invånare på deras fritid och arbete, företagens strävan och vår småländska natur i solskenet. Vi har utgått ifrån vårt musikaliska arv och vi vill med detta involvera människor och stärka vår lokala hållbara utveckling, säger kommunens hållbarhetsstrateg Arvid Lindblad.

Hur jobbar Hultsfreds kommun för att skapa en hållbar utveckling?

På vårt hållbarhetskontor jobbar vi för och tror på att en betydande del av våra samhällen och landsbygd kommer att drivas mer av solens strålar. Detta exempelvis genom solpaneler, lagrad energi och fossilfria transporter!
Företag behöver ställa om, samverka och anpassa sina affärsstrategier för att behålla kunder, anställda och investerare. Medborgare och civilsamhälle månar om trygghet, försörjning och livslust. Hultsfreds kommun arbetar för ett lokalt genomförande av de globala målen för hållbar utveckling. Något vi tagit fasta på är den förnybara energins betydelse för framtidens samhälle och landsbygd.  Till exempel den energin som dagligen strålar mot jorden från solen.

Visste du att?

Varje sekund sker en process i vår sol som omvandlar miljoner ton material bestående av väte- och heliumatomer till energi. Genom solsystemet är det enbart en liten del som når oss på jorden, men ändå i den mängd som krävs för att upprätthålla liv på vår planet. Jämfört med den globala energiproduktionen från olika kraftverk är solens energi minst sagt i överflöd. Utmaningen är att utvinna energin och omvandla till elektrisk ström åt oss alla.

Vår musikvideon är delfinansierad av Länsstyrelsen i Kalmar län med syfte att påminna om solens betydelse för de globala målen och kommunens utvecklingsmål “Lite bättre varje dag – Hållbart samhälle”.

Följ med oss på soläventyr – vi behöver alla hjälpas åt för att nå de globala målen!