Publicerad:

ETC etablerar husfabrik i Hultsfred

Kommunen 💙 Näringslivet

Hultsfred får en ny husfabrik!

ETC Bygg har precis fått nycklarna till lokalen som åter igen kommer att bli en arbetsplats. I den norra delen av Träförädlingen (gamla Hultsfreds-Hus området) väntar nu trucken på sina nya kollegor!

-Det är svårt att säga hur stor satsning detta blir. Men idag räknade jag personalskåpen i lokalerna. Det fanns 47 stycken, så vi siktar väl på att fylla upp dem i alla fall, säger Fredrik Fagerberg ETC bygg.

I lokalen kommer företaget att producera delar till deras egna hus. Delarna kommer sedan fraktas till olika delar av landet där ETC-hus uppförs. Hultsfred kommer alltså att få hyreslägenheter på Herrstorpet producerade på orten. Detta då ETC sedan tidigare förvärvat en tomt på Herrstorpet.

Igår var Martin, Fredrik och Moa från ETC på plats i Hultsfred för att se lokalerna, Herrstorpet och träffa företag från kommunen.

– Att fabriken hamnar i Hultsfred är väl lite som att halka in på ett bananskal. Vi kom i kontakt med orten via vår solcellspark. Vi fick då ett väldigt gott bemötande här. När vi fick reda på att det dessutom fanns lediga lokaler så uppkom idéen om att utöka vår verksamhet på orten säger Martin Johansson

-Detta är oerhört glädjande, inte minst i dessa tider med nedgång i byggbranschen. Dessutom etablerar sig ETC på en plats som är så historisk starkt förknippad med husbyggande, säger Lars Rosander kommunalråd.

– ETC:s satsning är ett lyckat exempel på vårt näringslivsarbete. Både relationen med befintliga företag och möjligheten att utvecklas inom vår kommun. ETC är dessutom ett företag som förespråkar samhörighet och gemenskap. Redan idag har de knutit kontakter med andra företag i vår kommun. Vi ser också fram emot fortsättningen av deras planer för byggnation på Herrstorpet.

Först byggde de alltså en solpark i Hultsfred, sedan var de första köpare av tomt på Herrstorpet och nu står det klar att ETC nästa satsning i Hultsfred är att etablera en husfabrik. Det skulle inte förvåna oss om det också blir en husfabrik som drivs av solceller!

Kontakt ETC Bygg:

Fredrik Fagerberg
ETC-Bygg
E-post: fredrik.fagerberg@etc.se
Telefon: +46 703 85 00 13

Martin Johansson
ETC-Bygg
E-post: fredrik.fagerberg@etc.se
Telefon: +46 709 64 27 00