Djupsjön, Stora Hammarsjöområdet

Regnbågsfiske i en lugn miljö där alla fiskemetoder fångar.

Fiskarter:
Abborre, mört, regnbåge

Enkla sjödata
Sjöstorlek: Ca 3 hektar
Maxdjup: 12 meter
Medeldjup: 4,3 meter

Tips för…
Bjud in hela släkten på en fisketur. Garanterat uppskattat av alla åldrar.
Här kan du som är rörelsehindrad fiska.

Fiskekortsförsäljare:
Frendo (Preem), Hultsfred, 0495-100 98
Frendo (INGO), Målilla, 0495-200 06
Lundhs Hund-Jakt-Fiske, Hultsfred, 0495-412 95
Hultsfreds Turistbyrå, 0495-24 05 05

Djupsjön är en liten och djup sjö som ligger väster om Hultsfred. Sjön ingår i Stora Hammarsjöns FVO. SFK Kroken ser över området och sätter regelbundet ut regnbåge. Sjön ligger intill vägen som går till badplatsen vid Stora Hammarsjön. Parkering finns nära sjön.

Runt sjön finns grillplatser, bryggor och vindskydd, som gör fisket lättillgängligt. Sjön har en handikappbrygga och toalett, så att även rörelsehindrade personer kan utöva sportfiske. Sjön blir snabbt djup utanför kanterna.

Vattenvegetationen är mycket gles och består av starr och näckrosor. På östra stranden är det mycket sten och det är brant, medan det på västra sidan är mer myrmarker. Barrskog dominerar omgivningen.

Fisket i Djupsjön

Fisket efter regnbåge är bra runt hela sjön och eftersom det finns bryggor jämnt utplacerat kommer man åt bra. Bra metoder är spinn, mete, fluga och pimpelfiske.

Metfiske är rogivande då man kan sitta och titta på ett flöte. Bra beten till metet är mask, maggot och räka. Spinnfisket fungerar bra med små skeddrag i starka färger och med små spinnare. Pimpelfiske med räka fungerar bra på vintern.