Daglig verksamhet Framsteget

Bild på en person som håller i en kartong med skruvFoto: Framsteget

Framsteget bedriver daglig verksamhet på flera platser i kommunen. Det finns många olika inriktningar av daglig verksamhet. Det kan vara allt från plock- och paketeringsarbete till olika dataarbeten.

Framsteget är en så kallad intraprenad. Det innebär att Framsteget är en egen ekonomisk enhet under socialnämnden.

Nedan kan du läsa vidare om Framstegets olika verksamheter. Alla medarbetare har ett beslut från kommunen om insatsen.

Packgruppen i Hultsfred

Packgruppen arbetar med paketering av olika legojobb och med att transportera mat till skolan i Vena. Man har även en musikgrupp.

Framstegstorget i Hultsfred

På Framstegstorget är målet en lugnare miljö med färre medarbetare. Här arbetar man med olika teman genom att arbeta med ämnet följt av ett studiebesök. Framstegstorget har också flera olika aktiviteter. Exempelvis kan man paketera, baka eller promenera. Man kan också vara med på pausgympa eller lyssna på tidnings- och bokläsning.

Framstegstorget arbetar för att medarbetarna ska vara med i det som sker ute i samhället. Detta sker genom gemensamma promenader till biblioteket, utflykter, besök på caféer med mera. Framstegstorget jobbar även med tjänsten “Hemmafixaren” i den norra delen av kommunen.

Fiket på Hultsfreds gymnasium

Fiket på Hultsfreds gymnasium drivs av Framsteget. Här säljs frukostpåsar, kaffe och fika till elever, lärare och övrig skolpersonal. Medarbetarna brer frallor, kokar kaffe, och tar emot större beställningar till möten som hålls på skolan. Framsteget beställer själva in vad som behövs till fiket, såsom läsk, godis, kakor, frallor med mera. Här står man i kassan och tar emot betalningar. Man håller också ordning i fiket och på borden och ser till att kunderna är nöjda.

Kommunhusets cafeteria i Hultsfred

Cafeterian i kommunhuset drivs av Framsteget. Medarbetarna kokar och säljer kaffe, frallor, kakor, frukt med mera. Här säljer man också pajer och annan fryst mat till lunchrasten. Framsteget tar även emot beställningar på fika till olika möten i kommunhuset. All betalning sker med swish.

Öppettider

  • Måndag – torsdag 8:30-15
  • Fredagar 8:30-12:30

Rönnen i Hultsfred

På Rönnen i Hultsfred är det medarbetarnas egna behov, intressen och förmågor som styr.

Trivselgruppen i Hultsfred

Trivselgruppen gör flera olika aktiviteter. Här kan man pyssla efter säsong, spela spel eller lyssna på högläsning. Man kan också gå promenader, besöka biblioteket eller spela teater och sjunga i dramagruppen ”Framfötterna”. Här gör man också gymnastik och avslappning. Trivselgruppen gör studiebesök på olika platser som man sedan skriver fakta om.

Trivselgruppen kör även mat och böcker till skolor och bibliotek samt enklare paketeringsjobb. Det är bara fantasin som sätter stopp för hur dagen ser ut.

Affären i Målilla

Affären i Målilla säljer inredning till hemmet. Medarbetarna beställer själva varor, prismärker och ställer ut i hyllorna när det kommer hem. Medarbetarna har kassan olika dagar. Här plockar man och gör fint i hyllorna och fixar i skyltfönstret. Det finns även en bakgrupp varje vecka. På sommaren säljs det glass och enklare fika. Det finns då möjlighet för kunderna att fika ute. Affären finns i Skeppets lokaler.

Affären har också olika pysselaktiviteter. Det kan vara att måla, rita eller pärla efter egna intressen. Man kan också hjälpa till med utemiljön. Affären jobbar också med tjänsten “Hemmafixaren” för pensionärer.

Öppettider

  • Måndag – fredag 9-15

Servicegruppen i Målilla

Servicegruppen håller till i en bilverkstad i Målilla. Här tvättar medarbetarna kommunens hemtjänstbilar. Medarbetarna hämtar bilarna och lämnar bilarna efter tvätt. Servicegruppen kör även mat till skolor och förskolor i Virserum och Järnforsen. Här arbetar man också med att städa motorbanan i Målilla.

Servicegruppen gör också andra arbeten. Det kan handla om transporter, gräsklippning, folieskärning och legoarbeten.

Jobbcenter i Målilla

Jobbcenter arbetar för att fler medarbetare ska komma ut på praktikplatser som eventuellt kan leda till ett avlönat arbete. Medarbetarna jobbar även med postleveranser till de olika servicehusen. När tid finns pysslar man med foto- och filmredigering. Man skapar även figurer i 3D-format och utforskar VR-teknik och hantering av olika dataprogram. Tidningen “Framstegsbladet” skrivs här.