Bokning av resor och hotell

Vi har avtal med resebyrån Big Travel i Kalmar. Du bör beställa din resa i god tid. Gör det via e-tjänsten Resebeställning (längre ner på sidan). Är ni fler än fyra personer ska resebeställningen skickas via mejl till: kommun.kalmarlan@bigtravel.se. Vid frågor ring 0495-24 00 00.

Om du reser regelbundet i tjänsten är det bra om du skapar din egen resenärsprofil. Kommande bokningar går då snabbare och blir enklare att göra. Du som inte har någon resenärsprofil kan fylla i den via länken nedan.

När din resa är bokad får du via e-post en bokningsbekräftelse med bokningsnummer och eventuell hotellvoucher om du bokat hotell. Bokningsnumret är din flygbiljett och hotellvouchern gäller som betalning på hotellet.
Skriv ut dessa och ta med på resan. Tågbiljetter skickas som e-biljetter till din e-postadress. Väljer du SMS-biljett går det bra via ditt mobiltelefonnummer och biljetterna kommer då 24 timmar innan avresa.

Om problem uppstår dagtid när du är på resa kan du kontakta kontaktcenter på kommunen eller ringa direkt till Big Travel på telefonnummer 0480-42 28 40 vardagar kl. 8-18, lördagar kl. 10-14.
Journummer till Big Travel lördagar kl. 14-18, söndagar kl. 10-18 0771-10 20 20
24h-Journummer 0771-75 75 55, (obs! kostar 325 kronor per samtal oavsett ärende)

Tågbiljetter är inte ombokningsbara eller avbokningsbara om du inte särskilt beställer detta till ett högre pris.

Flyg

Priserna på flygresor varierar beroende på avgång och avbokningsregler. Boka senast två veckor före avresa för att få bästa pris. Ibland är det lönande att åka kvällen före med en sen avgång och övernatta på hotell.

Hyrbil

Resor där bil hämtas och lämnas på kommunhuset, bokas via Hultsfreds kommuns bilpool. Behöver du hjälp med bokning av kommunens poolbilar är vi tacksamma om ni mejlar till kcintern@hultsfred.se , lämna namn på den som ska använda bilen, förvaltning samt datum och tid när bilen ska bokas och resans syfte.

Resor utanför länet, där bilen hämtas på ett ställe och lämnas tillbaka på en annan plats, bokas via Big Travel.

Tåg- eller flygtaxi

Önskas tåg- eller flygtaxi ska den beställas vid samma tillfälle som den övriga bokningen, detta för att undvika dubbla arvoden.