Betala med autogiro

Det ska vara enkelt att betala sina fakturor till kommunen. Det kostar inget extra att bli ansluten till autogirot. Du kan få autogiro för alla fakturor från kommunen, även för avgifter som barn-, äldreomsorg och musikskola.

Fakturor som gäller renhållning och eller vatten och avlopp kan du betala med autogiro hos Östra Smålands Kommunalteknikförbund (ÖSK).

Anmäler du dig till autogirot kommer dina betalningar till oss att ske automatiskt. Det enda du behöver tänka på är att pengarna finns på ditt konto dagen innan betalning.

Hur fungerar det?

Du får ut din faktura som vanligt i god tid, för att kontrollera den och eventuellt påpeka felaktigheter. På fakturan står det att beloppet dras via autogiro och du får då veta hur stort belopp och på vilken dag det kommer att dras.

Inga pengar dras från ditt konto utan att du vet om det. Du kan stoppa en betalning ifall något inte stämmer.

När du blivit ansluten till autogiro behöver du inte oroa dig längre för att missa en betalning. Vi ser till att betalningen alltid görs i rätt tid, varken för tidigt eller för sent.

På detta sätt riskerar du inte att få dröjsmålsränta eller inkasso krav.  Är du på semester kan du koppla av utan att tänka på kommunens faktura där hemma, som du annars hade fått betala i förskott.

Det enda du behöver tänka på är att det finns täckning på ditt konto. Om det mot förmodan inte finns täckning på kontot, kommer du att få ett brev med inbetalningskort. Du måste då betala in beloppet omgående för att undvika att få inkasso krav.

Läs  mer om medgivande till betalning via autogiro i e-tjänsten. Fyll sedan i  anmälan. (Alternativt kan du anmäla dig för autogiro i din internetbank.)
Glöm inte att skriva under blanketten innan du skickar in blanketten till:

Hultsfreds kommun
Ekonomikontoret
Box 500
577 26 Hultsfred

Autogiroanslutningen kan ta ett par veckor efter det att ansökan har kommit till oss. Därför kan det hända att det hinner komma en faktura från kommunen som ska betalas på vanligt sätt.