Publicerad:

Banden knöts i nya, gemensamma lokaler

Lars Rosander och Lars BorgemoLars Rosander, kommunalråd och Lars Borgemo, arbetsförmedlingschef knöt banden mellan Arbetsförmedlingen Hultsfred Vimmerby och Hultsfreds kommuns arbete- och integrationsenhet.

Onsdagen den 27 juni knöts banden mellan Arbetsförmedlingen Hultsfred Vimmerby och Hultsfreds kommuns arbete- och integrationsenhet då de nya, gemensamma lokalerna vid Hultsfreds gymnasium invigdes. En viktig pusselbit i kommunens långsiktiga arbete för att skapa möjligheter genom integration.

Invigningen inleddes med tal av kommunalråd Lars Rosander.
– För några år sedan stod vi inför att Arbetsförmedlingen skulle lämna Hultsfred. Men så tog det en ny vändning, vi hittade en lösning och glädjande nog blev det en satsning istället. Det här är samverkan i nära samarbete och här ser vi en stor möjlighet att få fler nyanlända i arbete, säger Lars Rosander, kommunalråd.

De gemensamma lokalerna möjliggör en ännu större samverkan mellan kommunens utökade arbetsmarknads- och integrationsenhet och Arbetsförmedlingen Hultsfred Vimmerby.
– ”Få mer gjort” är det vi inviger idag, inte enbart lokaler, säger kommunchef Lars Rönnlund.
Robert Andersson, arbete- och integrationsenheten Hultsfreds kommun är nöjd med den gemensamma satsningen.
–  Genom gemensamma lokaler kan vi utöka samverkan och uppnå både ökad samhälls- och kundnytta och samtidigt få en kompetensöverföring mellan verksamheterna som gagnar våra kommuninvånare.
– En väl fungerande samverkan underlättar för både arbetsgivare och arbetssökande för att få rätt stöd i rätt tid, säger Kalle Östergren, Arbetsförmedlingen Hultsfred Vimmerby.

Även Karin Ericsson från Regeringskansliet påtalade vikten av samverkan för att kunna lösa uppdraget med att komma i arbete.
– Hultsfreds kommuns arbete- och integrationsenhet och Arbetsförmedlingen Hultsfred Vimmerby sitter nu tillsammans för att förstå varandras kultur och lösa det gemensamma uppdraget.

Lokalen som tidigare var bibliotek har byggts om för att passa den nya verksamheten. Stefan Fredriksson, Östra Smålands Kommunalteknikförbund, är projektledare för byggnationen och är mycket nöjd över slutresultatet.
– Det har varit ett smidigt projekt. Arbetet har gått jättebra utan överraskningar som påverkat tidplan eller budget.

De gemensamma lokalerna är en viktig pusselbit i det arbete som görs för att skapa möjligheter genom integration. Under veckan pågår även integrationskonferensen ”Möjligheternas Mötesplats” i Virserum, som för tredje året i rad samlar företrädare för kommun, stat/myndighet, civilsamhälle, arbetsmarknad med näringsliv och fack samt akademin.