Att flytta till ett särskilt boende

flytta äldreboendeFoto: pixabay

När det blir svårt att bo kvar i det egna hemmet kan inflyttning till ett kommunalt boende vara ett alternativ. För att flytta till ett särskilt boende behöver du ett beslut från kommunen. Telefonnummer direkt till biståndshandläggare är 0495 – 24 10 40, telefontid vardagar kl. 8-10.

Din vård och omsorg

På våra boenden finns omvårdnadspersonal dygnet runt. Sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast finns att kontakta vid behov.

Vi arbetar utifrån ditt behov och önskemål

När du flyttar in har du ett välkomstsamtal där du tillsammans med personal kommer överens om hur du vill att personalen ska ge just din hjälp och service. Vi försöker lyssna in vad du önskar av din dag.

Du erbjuds en kontaktperson som tillsammans med dig eller din företrädare tar fram en skriftlig genomförandeplan. Planen är till för att du ska vara delaktig i det stöd du får på boendet.

Bra att veta

Du har ett eget hyreskontrakt. Vi rekommenderar att du tecknar en egen hemförsäkring för din bostad. Du har ett eget värdeskåp som går att låsa. Det är bra om det finns pengar till oförutsedda utgifter som akuta läkarbesök, mediciner och taxiresor.

Det är bra om en anhörig kan vara med vid inflyttningen. Vi ser gärna att du möblerar med personliga föremål. Ta med fotografier och tavlor.

Vad du behöver ta med när du flyttar in

 1. lättare möblemang (en komfortabel säng finns)
 2. gardinstänger
 3. sänglinne
 4. handdukar
 5. kökshanddukar, gardiner, dukar
 6. armaturer och lampor, glödlampor
 7. porslin
 8. städutrustning
 9. diskmedel, disktrasa, diskborstar
 10. tvättmedel och tvättkort
 11. toa- och hushållspapper
 12. personliga hygienartiklar, även febertermometer och nagelsax
 13. var sparsam med mattor, tänk på fallrisken