Publicerad:

Årets vinnare på företagargalan

IMG_1622Allweekdays UF

Under gårdagskvällen gick äntligen företagargalan av stapeln igen.
Företag från hela kommunen samlades för att tillsammans hylla årets nominerade och pristagare. Hotell Hulingen var fyllt till bredden och gästerna höjde stämningen till taket.

Årets vinnare blev:

Årets UF-företag: Allweekdays UF
Motivering: Med sitt tydligt genomtänkta koncept har årets UF-företag tagit fram en produkt med ett starkt budskap. Med fantastiskt foto och fantasirika recept har de tagit fram en kokbok med sund matlagning för hela familjen. Kokboken har en egen målarbok så att familjens yngsta kan var med och dela glädjen i matlagning.

Årets SSA-företag: Plannja
Motivering: Plannja har på ett föredömligt sätt tagit ansvar för att genom ett tätt samarbete med vuxenutbildningen erbjuda nyanlända kommuninvånare möjligheter till matchning mot arbetsmarknadens krav på industritekniskkompetens.
Under åren av samarbete med Hultsfred Lärcenter har Plannja satsat på att utbilda flera handledare för att höja kvalitén i det arbetsplatsförlagda lärandet och i mottagandet av nya medarbetare på företaget.
I en öppen och tät dialog har nyanlända kommuninvånare getts möjlighet till arbete och inkludering; en förutsättning för ett delat samhällsansvar och en ljus framtid för Hultsfreds Kommun.

Årets nyföretagare: Famera Fastigheter 
Motivering: Famera har gjort det omöjliga möjligt och byggt upp en ny handelsplats i Hultsfred. Genom förvärvandet av H-city satsar företaget även på centrumutvecklingen på orten. Som kronan på verket förvärvade även Famera under 2021 en tomt i centrala Hultsfred med avsikt att uppföra ett flerfamiljshus i flera våningar. Famera har med bravur inlett ett arbete i att sätta Hultsfred på kartan!

Årets näringslivsstipendiat: Hjortens SK
Motivering: På toppen av Dackestupet med utsikt över Virserumssjön skådas den anläggning som föreningen har lyckats ta ännu högre. En fartfylld förening har genom ideella krafter skapat en anläggning med attraktivitet året runt som lockar besökare från när och fjärran.  
Trots med en målsättning att det ska gå utför tar föreningen även Virserum som ort till högre höjder.    

Årets köpman (delas ut av Hultsfred Handel): Bambugården
Motivering: Ni har under många år serverat god mat till såväl lokala Hultsfredsbor
som till långväga gäster.
Ni serverar era gäster under hela året såväl lunch som middag.
Vi vill med det sagt uppmuntra er i ert fortsatta arbete med er restaurang.

Årets företag (delas ut av Företagarna): Hans Sandin, Powder Coating 
Motivering: Årets Företagare i Hultsfreds kommun är en genuin företagare och entreprenör med rötterna i en företagarfamilj. Med affärsidén att leverera lackerade varor med hög kvalitet och korta ledtider till ett konkurrenskraftigt pris har Hans Sandin byggt upp ett fint företag med åtta anställda i dag. Företaget har ett miljötänk och arbetar ständigt för att utveckla och förbättra processerna så att den ska bli så skonsamt som möjligt för miljön. Hans Sandin är en mycket värdig vinnare av titeln Årets Företagare i Hultsfred

Hultsfreds kommuns hederpris: Åke Bergh
Motivering: Priset går till en företagare, politiker och inte minst till en person som inte bara värnar om sin hemort utan hela kommunen…år efter år. Det är med stor glädje vi delar ut Hultsfreds Kommuns hederspris till en man som är företagsam, noggrann, lyssnande och som brinner för sin hembygd, sin familj och för entreprenörskap i alla åldrar. Priset delas ut till en person som varit VD för det hittills enda börsnoterade företaget från kommunen.