Publicerad:

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark besökte Hultsfreds kommun och Additivt Teknikcenter

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och representanter för Hultsfreds kommun utanför kommunhuset.Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tillsammans med representanter från Hultsfreds kommun.

Idag, den 23 september, besökte arbetsmarknadsminister Eva Nordmark Hultsfred. En av anledningarna till besöket var en önskan om dialog från kommunen kring Arbetsförmedlingens lokala närvaro, och om kommunens eventuella roll som kompletterade aktör.

Hultsfreds kommun har under en längre tid fört en aktiv arbetsmarknadspolitik och har haft en god samverkan med Arbetsförmedlingen. Kommunens arbetsmarknadsenhet och Arbetsförmedlingen har tidigare samordnat sina lokaler för att kunna fördjupa samarbetet ytterligare. Men sedan en tid har inte Arbetsförmedlingen längre någon ordinarie personal på sitt kontor i Hultsfred. De anställda ska utgå från Västervik men kunna resa till kontoret för bokade möten.

– Vi är mycket glada att regeringen visar intresse för vårt engagemang i dessa frågor och att vi nu på ett konstruktivt sätt fått en chans att diskutera dem med Eva Nordmark, säger Lars Rosander, kommunalråd.

Omstruktureringen har lett till att kommunen märkt av en minskad samverkan med Arbetsförmedlingen, i kombination med ett ökat tryck från arbetssökande. Därför är det viktigt för Hultsfreds kommun att diskutera möjligheten till att återigen få en arbetsförmedling som finns på plats lokalt. Hultsfreds kommun har också en önskan att kunna ta ett ännu större ansvar än vad man redan gör i arbetsmarknadsfrågan, förutsatt att man får mandat och ekonomiska möjligheter till det.

– Vi vill under det här besöket visa våra möjligheter, vår kapacitet och vår vilja att göra ännu mer för våra invånare i de här frågorna, säger Tomas Söreling, oppositionsråd.

Under dagen besökte Eva Nordmark och representanter från Hultsfreds kommun bland annat Hultsfred Lärcenter, Additivt Teknikcenter, arbetsmarknadsenheten och Arbetsförmedlingen.

 

Kontakt

Lars Rosander
Kommunalråd
0495- 24 08 00

Tomas Söreling
Oppositionsråd
0495-24 00 90

Robert Andersson
Sektionschef Arbete och Integration
0495- 24 08 71