Publicerad: Uppdaterad: 2016-09-27 10:44

Är du på jakt efter Pokémon?

Untitled

Under onsdagen den 27 juli kl. 08.00 – 20.00 kommer det att finnas ett lockbete en så kallad ”Lure Module” utanför kommunhuset i Hultsfred. Modulen lockar till sig Pokémon medan den är aktiv. På plats finns också Sebastian Bergström och Viktor Färlind beredda att svara på frågor samt erbjuda vatten och laddning av mobiltelefoner.

Pokémon GO är ett mobilspel där man använder sig av mobilens GPS-funktion. Pokémon dyker upp på olika platser och det går ut på att hitta och fånga dem. Just nu skapar spelet stor uppmärksamhet runt om i världen och har spelare i alla åldrar. Förutom att upptäcka nya platser, lära känna nya människor kommer även folk ut och rör på sig.

Lockbetet kommer att vara knuten till ett PokéStop. Just det här Pokéstoppet är den gamla kvarnstenen som ligger vid kommunhuset. Kvarnstenen var från början placerad vid kvarnen i Kalvkätte. När kvarnen brann ner tog Hultsfreds kommun till vara på den. I samband med totalrenoveringen av trädgårdslanden 2009, flyttades kvarnstenen hit som en utsmyckning.